Με αφορμή το ερευνητικό πλοίο Αμπντουλχαμίντ Χαν

Για πολλοστή φορά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, εκφράζεται με χυδαιότητα κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Ο Ακάρ, χωρίς ίχνος ντροπή, ως άλλος Κεμάλ συνιστά στην Ελλάδα «να μάθει από την ιστορία» όπως λέει προκειμένου να αποφύγει «νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση». Αφορμή για μια ακόμη φορά το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν, για το οποίο ο Ακάρ ζητά από την Ελλάδα να μην κάνει το λάθος και το παρενοχλήσει.

  • Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: Όλα θ’ αλλάξουν όταν το «Αμπντουλχαμίντ Χαν» βρει φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Από το γραφείο του Μουσταφά Κεμάλ

Ανήμερα της επετείου της μάχης του Ματζικέρτ (26 Αυγούστου 1071), αλλά και τις ημέρες που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο κ. Ακάρ έδωσε συνέντευξη στη Hurriyet από το γραφείο όπου ο Μουσταφά Κεμάλ είχε δώσει την εντολή επίθεσης κατά των ελληνικών δυνάμεων, απειλώντας την Ελλάδα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ Μανώλης Κωστίδης.

«Αυτό το αρχηγείο δεν τα λέει όλα; Αυτές τις μέρες που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη μεγάλη νίκη λέμε με σαφή τρόπο και ξεκάθαρα στην Ελλάδα ότι είδατε πόσο επώδυνο ήταν το τίμημα της περιπέτειας που ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μάθετε από την ιστορία και να αποφύγετε νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση.

«Λέμε ότι έχετε 3 χιλιάδες νησιά, αλλά παρόλα αυτά έρχεστε κάτω από τη μύτη μας, στρατιωτικοποιείτε τα νησιά, διεκδικώντας 10 μίλια εναέριου χώρου παρά τα 6 μίλια χωρικών υδάτων. Είστε ακριβώς κάτω από τη μύτη μας και λέτε πως εμείς είμαστε επεκτατικοί!» υποστήριξε.

«Είμαστε πραγματικά ειλικρινείς έτσι ώστε το αιγαίο και η ανατολική μεσόγειος να είναι ένας κοινός χώρος εργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πάντα το ζητούμε αυτό. δυστυχώς, δεν βλέπουμε ανταπόκριση» υποστήριξε.

«Αν κάνουν λάθος, θα ανταποδώσουμε πολλαπλά»

«Είμαστε πραγματικά ειλικρινείς έτσι ώστε το Αιγαίο και η…