Μια μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στην Αργεντινή ο Ματίας Αλμέιδα, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τον μεγάλο του στόχο να επαναφέρει την ΑΕΚ στην κορυφή, για τη νέα εμπειρία του στην Ευρώπη, για την απώλεια του Ντιέγκο Μαραντόνα και τη φιλοσοφία του γύρω από το ποδόσφαιρο.

Μια συγκλονιστική συνέντευξη στην εφημερίδα της Αργεντινής «La Nacion» παραχώρησε ο Ματίας Αλμέιδα που μίλησε όχι μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά και για δύσκολα και προσωπικά θέματα.

Ο προπονητής της ΑΕΚ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον θάνατο του πατέρα του, το ζήτημα που αντιμετώπισε με την υγεία του, τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα αλλά και την πρώτη του εμπειρία στην Ευρώπη, με την Ένωση.

Όλα όσα είπε ο Αλμέιδα:

Σε ερώτηση για το Κολοσσαίο (αγωνίστηκε στη Λάτσιο την τριετία 1997-2000) και τον Παρθενώνα είπε αστειευόμενος:

«Το Κολοσσαίο το γνώρισα μόλις ενάμιση χρόνο αφού έζησα στη Ρώμη… κρίμα, αλλά έχω ήδη πάει στον Παρθενώνα, μπορώ να κάνω και τον ξεναγό. Από εκείνα τα σχολικά βιβλία που διάβαζα στο δεύτερο έτος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέχρι το να στέκομαι στην ίδια την ιστορία, είναι μεγάλη υπόθεση. Μου συνέβη στο Κολοσσαίο, στον Παρθενώνα και στην Ιερουσαλήμ. Ξαφνικά, χάρη στο ποδόσφαιρο, αυτή η εγκυκλοπαίδεια έγινε πραγματικότητα για μένα. Αυτή είναι μια νέα μαθητεία, μια άλλη, για μένα, για τις κόρες μου, για τη σύζυγό μου. Εν ολίγοις, το ποδόσφαιρο αξίζει τον κόπο αν σας επιτρέπει να είστε ευτυχισμένοι και σας βοηθά να ανοίξετε το μυαλό σας. Αυτό είναι που παίρνεις μαζί σου για πάντα».

Για τη ζωή στην Αθήνα:

«Ήθελα να γνωρίσω, να ακούσω ιστορίες, να βιώσω την κουλτούρα τους, γύρισα μικρές πόλεις, χάθηκα… Μοιάζουμε πολύ, είναι ζεστοί και υπάρχει και κάτι λίγο χαοτικό. Προέρχομαι από την τάξη και τους κανόνες της Καλιφόρνιας και εδώ όλα είναι πιο χαλαρά. Είναι στοργικοί, με σεβασμό, ζουν πολύ από τον τουρισμό, οπότε η προδιάθεση και η φιλοξενία είναι στον τρόπο ύπαρξής τους. Η επιλογή μου, η επιθυμία μου, είναι να συμμετέχω, όχι απλώς…