Η κ. Μπέρμποκ έστειλε το πρώτο μήνυμα στη διάρκεια της επίσκεψης της στην Αθήνα εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα

Απανωτά χαστούκια επεφύλασσε η Γερμανίδα ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ στην Άγκυρα καθώς έστειλε μηνύματα υπέρ της Ελλάδας επιχειρώντας μάλιστα να βάλει φρένο στους τουρκικούς λεονταρισμούς.

Η κ. Μπέρμποκ έστειλε το πρώτο μήνυμα στη διάρκεια της επίσκεψης της στην Αθήνα εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα. «Η δική μου κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να υπάρξει καμία αμφιβολία ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι» στην Ελλάδα τόνισε για να προσθέσει:

«Είναι σημαντικό να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός της κυριαρχίας και σήμερα όταν μιλάμε για το διεθνές δίκαιο θα πρέπει ακόμη και όταν είναι πολύ περίπλοκα τα ζητήματα κάποια είναι πάρα πολύ σαφή: Τα νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικό έδαφος και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να το αμφισβητήσει αυτό» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

  • Διαβάστε επίσης: Δένδιας: Όχι γερμανικά υποβρύχια στην Τουρκία – Μπέρμποκ: Αδιαμφισβήτητη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών

Επεισοδιακή η συνέντευξη Τύπου με τον Τσαβούσογλου

Λίγη ώρα αργότερα, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών μετέβη στην Τουρκία προκειμένου να συναντηθεί με τον τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υποστήριξε ότι η Γερμανία έχασε πρόσφατα την αμεροληψία της στον μεσολαβητικό ρόλο που έχει μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου.

  • Διαβάστε επίσης: Οι Γερμανοί «βγάζουν στη σέντρα» την Αγκυρα – «Οι Γκρίζοι Λύκοι εποφθαλμιούν το Αιγαίο»

Δήλωσε μάλιστα στη συνέχεια ότι «θέλουμε η Γερμανία να διατηρήσει μια ισορροπημένη στάση όσον αφορά τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου» είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας Αθήνα και Λευκωσία για «προπαγάνδα».

Έβαλε στην θέση του τον Τσαβούσογλου η Μπέρμποκ

Σκληρή ήταν η απάντηση της…