Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματός του, αναφέρθηκε και στο θέμα των υποκλοπών, υποστηρίζοντας πως «ακόμα και να προκύψει μια κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπορεί να δεχθεί τον κ. Μητσοτάκη για πρωθυπουργό πια».

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 για την επισκόπηση της πολιτικής συγκυρίας, στο πλαίσιο της εισήγησης του γραμματέα του κόμματος, την κινηματική και προεκλογική στρατηγική και την παρουσία του ΜέΡΑ25 στη φετινή ΔΕΘ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, στην εισήγηση του προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ανέφερε πως «είμαστε για άλλη μία φορά ενώπιον ενός αποκεφαλισμού μνημονιακού πρωθυπουργού».

Διαβάστε επίσης: ΜέΡΑ25: «Να τελειώνουμε με την φαντασίωση ότι κάποιο αγοραίο μοντέλο για την ενέργεια θα λειτουργήσει υπέρ της κοινωνίας»

«Το ζήτημα των υποκλοπών είναι θέμα μεταδημοκρατίας»

«Είναι ξεκάθαρο ότι το πρότζεκτ της ολιγαρχίας να ξαναγίνει ο κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός – ενδεχομένως με κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ – το ξέκοψε η ίδια η ολιγαρχία. Ακόμα και να προκύψει μια κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπορεί να δεχθεί τον κ. Μητσοτάκη για πρωθυπουργό πια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

«Το ζήτημα των υποκλοπών είναι θέμα μεταδημοκρατίας. Εμείς, ως ΜέΡΑ25, μιλούσαμε εξαρχής για την Ερντογανοποίηση και τον Εξορμπανισμό που συντελείται», σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης για την υπόθεση των υποκλοπών.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε ακόμα στην σημαντική, όπως τόνισε, αλλαγή του διεθνούς καταμερισμού ισχύος, επισημαίνοντας ότι το Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων, που έχει προτείνει το ΜέΡΑ25 μαζί με το DiEM25 και την Προοδευτική Διεθνή τον περασμένο Μάιο, συνιστά ιστορική ανάγκη.

«Η ενίσχυση του ΜέΡΑ25 ανησυχεί το εγχώριο τροϊκανικό, ολιγαρχικό και νατοϊκό κατεστημένο»

«Έχουμε πλήρη επικυριαρχία των ΗΠΑ σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, με το ολιγαρχικό ζητούμενο πλέον στις επόμενες εκλογές να μην είναι απλώς μια κυβέρνηση…