Εντός φθινοπώρου θα υπογραφεί η σύμβαση για το FlyOver και τα έργα θα ξεκινήσουν εντός του 2022, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών

«Η Θεσσαλονίκη θα έχει Μετρό στα τέλη του 2023» ξεκαθάρισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης.

Επίσης τόνισε ότι στη Βόρεια Ελλάδα σήμερα εκτελείται ένα συνολικό σχέδιο επενδύσεων ύψους 10 δισ. ευρώ.

  • Διαβάστε επίσης: Μετρό Θεσσαλονίκης: «Βόλτα» 59 δευτερολέπτων σε εννέα σταθμούς

Για το μετρό

Σχετικά με το Μετρό, ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», ότι η παράδοση του μετρό στο τέλος του 2023 «δεν είναι ένας ευσεβής πόθος, όπως κάποιων που θα λειτουργούσαν το Μετρό, πριν από 3,5 χρόνια, χωρίς τους σταθμούς Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας, χωρίς ράγες, χωρίς τρένα και Φορέα Λειτουργίας».

«Πλέον, έχουμε παραλάβει και τους 18 συρμούς και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές δοκιμές στο τμήμα Αμαξοστάσιο – Συντριβάνι. Ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες η κατασκευή στο κεντρικό τμήμα του σταθμού Βενιζέλου. Έχουν ήδη παραδοθεί χώροι στο κοινό και έχει ξεκινήσει η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής» πρόσθεσε.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υλοποιείται ο σχεδιασμός μας και τηρείται το χρονοδιάγραμμα και ότι, επιτέλους, οι Θεσσαλονικείς όχι μόνο θα έχουν Μετρό, αλλά θα έχουν και ένα από τα πλέον σύγχρονα Μετρό της Ευρώπης» συνέχισε.

Ο σχεδιασμός για τις επεκτάσεις του Μετρό Θεσσαλονίκης

Αναφερόμενος στις επεκτάσεις του Μετρό Θεσσαλονίκης ο κ. Καραγιάννης έκανε γνωστό ότι «μετά από πολλά χρόνια, εκπονείται η μελέτη Ανάπτυξης του Μετρό, η οποία ουσιαστικά αποτελεί τη γενική συγκοινωνιακή μελέτη της πόλης, άρα και τον “μπούσουλα” των οριστικών επιλογών για τις επεκτάσεις του μετρό».

Ο Υφυπουργός Υποδομών σημείωσε ότι, «τα πρώτα αξιοποιήσιμα αποτελέσματα της μελέτης θα τα έχουμε στα τέλη του έτους» και εξήγησε ότι «η μελέτη αυτή θα μας επιτρέψει τόσο την αναζήτηση χρηματοδότησης των επεκτάσεων από την…