Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η υπερειδική διαδρομή της διοργάνωσης θα γίνει την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ στις 19.00 η ώρα, «με 70 συμμετοχές από 37 διαφορετικές χώρες και με 20 ελληνικά πληρώματα»

Στις 8 Σεπτεμβρίου, το OAKA θα ανοίξει τις πύλες του στην εκκίνηση του EKO Ράλλυ Ακρόπολις.

Ήδη, τα έργα εντός του Ολυμπιακού Σταδίου προχωρούν με γοργούς ρυθμούς για τη διαμόρφωση της πίστας (ασφάλτινη διαδρομή μήκους 1,95 χλμ.), ενώ ο αγώνας περιλαμβάνει 16 ειδικές διαδρομές σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, οι οποίες θα προβάλουν τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο.

Στις εργασίες λαμβάνουν μέρος 200 άτομα, ενώ η διοργάνωση περιλαμβάνει 70 συμμετοχές με πληρώματα από 37 χώρες.

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε πως οι εργασίες ολοκληρώνονται σταδιακά, «σε έναν χώρο που από μόνος του έχει μια ιδιαίτερη αύρα, την καρδιά του ΟΑΚΑ».

Είκοσι ελληνικές συμμετοχές

«Είπαμε να αλλάξουμε τα δεδομένα και το ΟΑΚΑ να φιλοξενήσει την υπερειδική του EKO Ράλλυ Ακρόπολις, μια κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που το υπουργείο Αθλητισμού με πολύ πείσμα και επιμονή, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία του Μηχανοκινήτου Αθλητισμού, καταφέραμε και επαναφέραμε το Ράλι Ακρόπολις μετά από 8 χρόνια από το WRC».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η υπερειδική διαδρομή της διοργάνωσης θα γίνει την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ στις 19.00 η ώρα, «με 70 συμμετοχές από 37 διαφορετικές χώρες και με 20 ελληνικά πληρώματα».

«Είναι εξαιρετικά σημαντικές οι ελληνικές συμμετοχές και αυτό γίνεται μετά από την ενθάρρυνση της Πολιτείας να ενισχυθεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός σε όλα τα επίπεδα».

Σημαντική η βοήθεια της αγοράς

Αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια είναι και η ιδιωτική πρωτοβουλία, που σε συνεργασία με την Πολιτεία παρέχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την ενίσχυση του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Χαιρόμαστε γιατί η Πολιτεία βγήκε μπροστά αλλά βρήκε αρωγό την αγορά,…