Εντεκα πυραύλους εκτόξευσε η Κίνα προς την Ταϊβάν την ώρα που ο στρατός ετοιμάζεται για πόλεμο. Σημειώνεται ότι οι κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Το μεσημέρι -τοπική ώρα- το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV ανέφερε: «Από τον κινεζικό στρατό επιλέχθηκαν έξι σημαντικές περιοχές γύρω από το νησί και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου όλα τα πλοία και τα αεροσκάφη δεν θα πρέπει να εισέλθουν στις σχετικές θαλάσσιες περιοχές και στον εναέριο χώρο».

Οι έξι προσδιορισμένες ζώνες περιβάλλουν το νησί, ενώ ορισμένες βρίσκονται κοντά σε βασικά λιμάνια. Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της παρακολουθούν το περιβάλλον. «Δεν επιδιώκουμε καμία κλιμάκωση, αλλά δεν υποχωρούμε όταν πρόκειται για την ασφάλεια και την κυριαρχία μας», ανέφερε το υπουργείο.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι οι ψαράδες της Ταϊβάν, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Associated Press, είναι τα άμεσα θύματα της έντασης.

«Αυτό θα μας επηρεάσει σίγουρα, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε;», αναφέρουν οι κάτοικοι της Ταϊβάν. 

Το Associated Press μίλησε με κατοίκους στην πόλη Keelung καθώς πήγαιναν για μπάνιο στο στενό της Ταϊβάν, κοντά στο σημείο όπου η Κίνα λέει ότι πραγματοποίησε «πυραυλικά πλήγματα ακριβείας», στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων. 

Τα στρατιωτικά γυμνάσια έχουν αυξήσει την ένταση στην περιοχή στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών. 

«Όλοι θα έπρεπε να θέλουν χρήματα, όχι σφαίρες. Η οικονομία είναι το πιο σημαντικό πράγμα», δήλωσε ο 63χρονος Lu Chuan-hsiong. 

Ο ιδιοκτήτης…