Επιστημονική βοήθεια με στόχο τη διακοπή του καπνίσματος, μέσω της λειτουργίας εξειδικευμένων ιατρείων, θα παρέχεται δωρεάν από την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου σε όλους τους Αθηναίους. Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό πρόγραμμα που εντάσσεται στις βασικές υπηρεσίες των δημοτικών ιατρείων της πόλης, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων και την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.

Σε συνέχεια της περυσινής επιτυχημένης πιλοτικής λειτουργίας των προγραμμάτων διακοπής καπνίσματος, ο Δήμος Αθηναίων ανταποκρίνεται με ουσιαστικό τρόπο στην αντιμετώπιση αυτού του εξαιρετικά σοβαρού προβλήματος που αφορά τη δημόσια υγεία και που, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), αποτελεί ασθένεια -με τον καπνιστή να χρειάζεται ειδική μεταχείριση για να απαλλαγεί από αυτήν.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τονίζει: «Υπήρξα καπνιστής και γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι το εγχείρημα της διακοπής, αλλά και πόσο αποτελεσματικά μπορεί κάποιος, με την καθοδήγηση των ειδικών, να βάλει τέλος σε αυτήν την εξάρτηση. Εμπιστεύτηκα τους επιστημονικούς υπεύθυνους του προγράμματός μας στην πιλοτική φάση και ο προσωπικός στόχος επετεύχθη. Η προτροπή είναι για όλους. Με την καθιέρωση του Ιατρείου διακοπής καπνίσματος στα δημοτικά ιατρεία της πόλης, μέσω της συνεργασίας μας με τη Μονάδα Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στοχεύουμε να βοηθήσουμε με ουσιαστικό τρόπο εκατοντάδες ανθρώπους που νοσούν, να διακόψουν το κάπνισμα και να κάνουν μία νέα αρχή στη ζωή τους. Ταυτόχρονα, με δράσεις όπως αυτή, θα συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες των Δημοτικών μας ιατρείων και να ενισχύουμε τον τομέα της υγείας».

Το Ιατρείο απευθύνεται στους καπνιστές κάθε ηλικίας και οποιουδήποτε προϊόντος καπνού, που είτε επιχειρούν να διακόψουν το κάπνισμα για πρώτη φορά, είτε έχουν δοκιμάσει μόνοι τους κι έχουν αποτύχει, είτε ακόμη και αν το διέκοψαν, στη συνέχεια…