Νέα ενημέρωση για τις λοιμώξεις τον ιό του Δυτικού του Νείλου στην Ελλάδα εξέδωσε ο ΕΟΔΥ, δημοσιεύοντας παράλληλα νέες συστάσεις προφύλαξης για τους πολίτες.

Όπως έκανε γνωστό ο ΕΟΔΥ, τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 146 από την αρχή του 2022 μέχρι τις 31 Αυγούστου. Τα 134 από αυτά μάλιστα εντοπίζονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην ανακοίνωση παράλληλα επισημαίνεται ότι ο ιός βρίσκεται σε περίοδο έξαρσης και το προσεχές διάστημα αναμένονται περισσότερα περιστατικά στη χώρα.

Για αυτόν το λόγο ο ΕΟΔΥ συστήνει την «σχολαστική τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια, στις ευρύτερες περιοχές όπου καταγράφονται περιστατικά κατά την τρέχουσα περίοδο, αλλά και σε όλη την επικράτεια».

Άτομα τρίτης ηλικίας, άτομα με ανοσοκαταστολή και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας από κουνούπια, καθώς κινδυνεύουν περισσότερο να αρρωστήσουν σοβαρά, προειδοποιεί ο ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών ενημερώσεων, ο ΕΟΔΥ συστήνει εκ νέου να λαμβάνετε με ιδιαίτερη συνέπεια μέτρα προφύλαξης από τα τσιμπήματα κουνουπιών.

 

Την περίοδο 2022, έως τις 31/08/2022, έχουν διαγνωσθεί συνολικά 146 περιστατικά λοίμωξης από τον ιό Δυτικού του Νείλου στη χώρα, εκ των οποίων τα 134 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εννέα (9) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τρία (3) περιστατικά είναι υπό διερεύνηση. Η τρέχουσα περίοδος 2022 χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα του ιού, με καταγραφή αυξημένου αριθμού περιστατικών στις ανωτέρω περιοχές. Καθώς βρισκόμαστε στην κορύφωση της εποχικής έξαρσης του ιού, κατά το προσεχές διάστημα αναμένονται και άλλα περιστατικά στη χώρα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Ως εκ τούτου, συστήνεται η σχολαστική τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια, στις ευρύτερες περιοχές όπου καταγράφονται περιστατικά κατά την τρέχουσα περίοδο, αλλά και σε όλη την επικράτεια…