Μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε αυτούς τους αστερίσκους στο σύνταγμα για το απόρρητο των επικοινωνιών ως «συνέχεια των χουντικών νόμων που αποδεικνύει τη συνέχεια του κράτους»

Η όλη συζήτηση δεν φώτισε το θέμα, το μόνο που έγινε ήταν απόπειρα συγκάλυψης αλλά και δικαιολόγησης άθλιων πρακτικών, τόνισε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή για τις υποκλοπές ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το κρίσιμο ερώτημα

«Για το ΚΚΕ υπάρχει κρίσιμο ερώτημα: Τα όσα δυσώδη έχουν αποκαλυφθεί για τη δράση της ΕΥΠ και την υποκειμενική ευθύνη του πρωθυπουργικού γραφείου είναι κεραυνός εν αιθρία;» διερωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας χαρακτηρίζοντας «ανεκδίηγητο το καλοκαιρινό διάγγελμα Μητσοτάκη».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι «όλα αυτά συνδέδονται με τη δράση κέντρων και παράκεντρων εντός και εκτός Ελλάδας». Αυτά τα ζητήματα -συνέχισε- συνδέδονται με την όξυνση των αντιθέσεων σε παγκόσμιο επιπεδο, αλλά και με προληπτικά μέτρα ενόψει μιας νέας κρίσης, ενός δύσκολου χειμώνα με ακρίβεια, ενεργειακά προβλήματα και πολλές άλλες απρόβλεπτες εξελίξεις.

  • Διαβάστε επίσης Κουτσούμπας: Δεν θα ξεφύγετε των ευθυνών σας κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Προστάτης και βιαστής

Αφήστε όλοι σας τα περί τέλους των μνημονίων. Έχουμε νέα αντιλαϊά μέτρα με εξάμηνους ελέγχους κλπ είπε σ’ αυτό το σημείο ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι πραγματικός στόχος των σχεδιασμών μέσω των παρακολουθήσεων ή με αφορμή αυτές είναι ο ίδιος ο λαός, είπε ο κ. Κουτσούμπας συμπληρώνοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι δομημένος με στόχο την καταστολή του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ, του ίδιου του λαού.

Ο λαός ας έχει υπόψη του ότι μια σταθερή αντίφαση στις αστικές κοινοβουλευτικές δημοκρατίες είναι ότι ο προστάτης του όπως εμφανίζεται ο κρατικός μηχανισμός είναι ταυτόχρονα ο βιαστής των δικαιωμάτων του, επανέλαβε ο κ. Κουτσούμπας τονίζοντας ότι και στο θέμα των δικαιωμάτων ισχύει το «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

Ο Δημήτρης…