«Το δεύτερο, που προέκυψε είναι ότι η έντυπη μορφή ενός φακέλου που τηρείται στην ΕΥΠ δεν έχει καμία σχέση με τον ηλεκτρονικό φάκελο. Δεν πάει μαζί, άρα δεν καταστρέφεται και μαζί»

Πρώτον η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν ήταν νόμιμη και δεύτερον ακόμα και αν καταστραφεί ο ηλεκτρονικός φάκελος στην ΕΥΠ δεν καταστρέφεται ο έντυπος φάκελος με τα στοιχεία της παρακολούθησης, ήταν τα δύο συμπεράσματα που προέκυψαν από την κατάθεση του Γιάννη Ρουμπάτη στην εξεταστική επιτροπή, σύμφωνα με την βουλευτή και εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη.

Με πανηγυρικό τρόπο

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στην εξεταστική επιτροπή Ευαγγελία Λιακούλη, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, σχολίασε:

  • Διαβάστε επίσης Υποκλοπές: Καμία επισύνδεση πολιτικού δεν είναι νόμιμη – Δεν καταστρέφεται φάκελος χωρίς εντολή – Τι είπε ο Ρουμπάτης

«Επιβεβαιώθηκε και μάλιστα με τρόπο πανηγυρικό ότι η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, δεν ήταν νόμιμη. Με κατηγορηματικό τρόπο. Και το δεύτερο, που προέκυψε είναι ότι η έντυπη μορφή ενός φακέλου που τηρείται στην ΕΥΠ δεν έχει καμία σχέση με τον ηλεκτρονικό φάκελο. Δεν πάει μαζί, άρα δεν καταστρέφεται και μαζί».

Δεν υπάρχει απόρρητο ενώπιον της Βουλής

Σημειώνεται ότι εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική επιτροπή Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε μετά την κατάθεση Ρουμπάτη ότι αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι πως δεν μπορεί να αντιταχθεί ενώπιον της Βουλής το απόρρητο ενός μάρτυρα. «Και τούτο αποδείχθηκε και με βάση την ίδια την γνώμη που εξέφρασε ο κ. Ρουμπάτης, αλλά και με το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Ρουμπάτης δεν το επικαλέστηκε σε κανένα σημείο της δική του τοποθέτησης» είπε ο κ. Τζανακόπουλος και διερωτήθηκε αν ο κ. Κοντολέων θα τηρήσει την κυβερνητική γραμμή περί απορρήτου.