«Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δηλώσει ότι δεν θα δεχτεί κανέναν “ψίθυρο” στο αυτί από αυτούς που ήρθαν στη Βουλή και ανερυθρίαστα είπαν ψέματα» τονίζει η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ε. Λιακούλη

Εξεταστική επιτροπή και καθαρές απαντήσεις ζητά στο θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, όπως είχε την ευκαιρία να τονίσει η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega».

Δεν θα δεχτεί κανέναν «ψίθυρο» στο αυτί

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, «ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει δηλώσει ότι δεν θα δεχτεί κανέναν «ψίθυρο» στο αυτί από αυτούς που ήρθαν στη Βουλή και ανερυθρίαστα είπαν ψέματα, τόσο σε εμάς όσο και στον ελληνικό λαό. Αυτήν τη στιγμή, την ηθική νομιμοποίηση να ζητήσει εξεταστική επιτροπή την έχει το ΠΑΣΟΚ. Εμείς αντιμετωπίζουμε από την αρχή το ζήτημα θεσμικά και δεν καπηλευόμαστε τη συγκυρία».

  • Διαβάστε επίσης Υποκλοπές: «Ραντεβού» στις 22 Αυγούστου – Ο Ανδρουλάκης, η «πόρτα της εξόδου» και οι εκλογές

«Να μας απαντήσουν για την παρακολούθηση του προέδρού μας, τώρα. Για ποιο λόγο τον παρακολουθούσαν, μέσω ΕΥΠ και Predator; Γιατί είπαν ψέματα;», διερωτήθηκε η κ. Λιακούλη με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι το θέμα απασχολεί και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και «αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες».

Ούτε παλινωδίες, ούτε τυχοδιωκτισμούς

Όσον αφορά την εξεταστική, υποστήριξε ότι «η ΝΔ διαρρέει ότι θα επεκτείνει τον χρόνο αναδρομικά για να ελέγξει εάν συνέβησαν αντίστοιχες παρακολουθήσεις κατά το παρελθόν. Εφόσον η κυβέρνηση έχει στοιχεία, οφείλει να τα καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Πολιτικές πιρουέτες διαφυγής από το πραγματικό έδαφος δεν θα επιτρέψουμε».

«Δεν θα δεχθούμε ούτε παλινωδίες, ούτε τυχοδιωκτισμούς. Να τα φέρει όλα τα στοιχεία (σ.σ. η κυβέρνηση) αν έχει και για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για την διακυβέρνηση Σαμαρά -όταν αρμόδιο ήταν το υπουργείο…