«Μπόρεσε να φέρει στο τραπέζι κάθε φτωχού, κάθε κατατρεγμένου, τη μεγάλη ποίηση, τους στίχους μεγάλων ποιητών μας» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Μεγάλη συναυλία στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του,  διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ στο χώρο των πρώην φυλακών Ωρωπού.

Θα μας συντροφεύει στον αιώνα τον άπαντα

Στην εκδήλωση αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «κοντάς σας όλη μου η ζωή» παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος τόνισε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης κατόρθωσε να χωρέσει στο έργο του τη μεγάλη εποποιία της λαϊκής πάλης όλου του 20ου αιώνα.

  • Διαβάστε επίσης Ένας χρόνος χωρίς τον Μίκη…

Αναλυτικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε:

«Ο Μίκης Θεοδωράκης κατόρθωσε να χωρέσει μέσα στο μεγαλειώδες έργο του τη μεγάλη εποποιία της λαϊκής πάλης όλου του 20ού αιώνα. Μπόρεσε να φέρει στο τραπέζι κάθε φτωχού, κάθε κατατρεγμένου, τη μεγάλη ποίηση, τους στίχους μεγάλων ποιητών μας. Θα είναι αθάνατος, είναι αθάνατος. Θα μας συντροφεύει στον αιώνα τον άπαντα».

Οι μουσικές του πιστός μας σύντροφος

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Μπορεί να πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τον τελευταίο αποχαιρετισμό, όμως, παρά τη φυσική πια απουσία, τα τραγούδια του, οι μελωδίες του, οι μουσικές του ήταν, είναι και θα είναι πιστοί μας σύντροφοι. Σε όλες τις στιγμές. Στις αγωνίες, στις χαρές, όταν τα πράγματα στριμώχνουν, όταν χαμογελάμε. Μα πάνω απ’ όλα, όταν σφίγγουμε το χέρι και νιώθουμε ότι ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο».

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης και τη διεύθυνση ορχήστρας είχε ο μαέστρος Μανώλης Ανδρουλιδάκης. Τραγούδησαν οι: Μαριλίζα Λούντζη, Δημήτρης Κανέλλος, Πολυξένη Καράκογλου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Βιολέτα Ίκαρη, Ρίτα Αντωνοπούλου και έπαιξαν οι μουσικοί Γιώργος Κατσίκας, Περικλής Μαλακατές,…