Ο πρωθυπουργός μίλησε για την απόρρητη συνεδρίαση που τελικά έγινε «σουρωτήρι»

Τον κ. Τσίπρα, αλλά κυρίως τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι στην απόρρητο συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής για την ΕΥΠ έσπασαν το απόρρητο κι έστελναν δηλώσεις, έβαλε στο στόχαστρο ο πρωθυπουργός. Στη δευτερολογία του αναφέρθηκε για το ζήτημα με αφορμή τον καυγά Τσίπρα – Γεραπετρίτη λέγοντας:

«Να σας συγχαρώ κ. Τσίπρα για ταχύτητα και ευαισθησία που επιδείξατε να κάνετε μια ακόμα εντυπωσιακή κοινοβουλευτική κωλοτούμπα και πήρατε πίσω όσα προσάψατε στον κ. Γεραπετρίτη. Αναρωτιέμαι όμως με τι άνεση έρχεστε σε αυτή την αίθουσα και μιλάτε για μια συνεδρίαση η οποία είναι μυστική και διαπράττετε διπλό σφάλμα. Είστε πολιτειακός παράγοντας και χρησιμοποιείτε φράσεις από απόρρητη επιτροπή διαστρεβλώνοντας παράλληλα όσα ειπώθηκαν. Δεν φτάνει που μεταδίδατε ζωντανά το περιεχόμενο άλλης απόρρητης συνεδρίασης!».

«Μπορούμε να κάνουμε τελικά σοβαρή συζήτηση με αυτούς τους όρους και συνθήκες για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια; Πώς αισθάνεστε ως τέως πρωθυπουργός όταν έρχεστε και παραβιάζετε ανοικτά το νόμο χρησιμοποιώντας πρακτικά απόρρητης επιτροπής;» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι ο κ. Τσίπρας έβαλε στο στόμα του κ. Δεμίρη πράγματα που δεν είπε. «Παραβιάσατε ανοικτά το νόμο χρησιμοποιώντας πρακτικά από μια μυστική συνεδρίαση».