Καταθέστε πρόταση δυσπιστίας και ελάτε να μετρηθούμε ήταν η πρόσκληση – πρόκληση του κ. Μητσοτάκη προς τον κ. Τσίπρα

Το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλώντας τον να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας αν θεωρεί ότι δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και της Βουλής.

Ελάτε να μετρηθούμε

Καταθέστε πρόταση δυσπιστίας και ελάτε να μετρηθούμε ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συζήτηση για τις υποκλοπές. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης για να ιντριγκάρει τη συζήτηση πρόσθεσε σε αυτή την πρόκληση – πρόσκληση προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως αν δεν το κάνει, δεν καταθέσει δηλαδή πρόταση μομφής, τότε ο κ. Τσίπρας θα είναι ένας «θρασύδειλος πολιτικός».

  • Διαβάστε επίσης Υποκλοπές – «Σφαγή» Μητσοτάκη και Τσίπρα: Η αυτοκριτική και οι αιχμές για Ανδρουλάκη – Οι εκλογές και το «καθεστώς»

Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Απευθυνθήκατε κ. Τσίπρα στους βουλευτές της ΝΔ και τους καλέσατε να ρίξουν την κυβέρνηση. Αυτή η Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει περάσει από πολλές δυσκολίες. Κάποιοι από εμάς ήμασταν και το 2009, 2012 και 2014. Παλαιότεροι συνάδελφοι έχουν αποδείξει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ είναι έτοιμη να δώσει οποιαδήποτε μάχη απαιτείται. Θα κλείσω την παρέμβασή μου με μια πρόκληση προς εσάς.

»Αν πιστεύετε ότι δεν απολαμβανω της εμπιστοσύνης της κοινοβουλευτικής μου ομάδας καταθέστε τώρα πρότασης μομφής. Τώρα. Αν δεν το κάνετε θα αποδείξετε για μια ακόμα φορά ότι είστε ένας θρασύδειλος. Κάντε το για να ξεκινήσουμε αμέσως μια τριήμερη συζήτηση!»

Κωλοτούμπα

Νωρίτερα, τον κ. Τσίπρα, αλλά κυρίως τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι στην απόρρητο συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής για την ΕΥΠ έσπασαν το απόρρητο κι έστελναν δηλώσεις, έβαλε στο στόχαστρο ο πρωθυπουργός. Στη δευτερολογία του αναφέρθηκε για το ζήτημα με αφορμή τον καυγά Τσίπρα –…