Η Γερμανία είναι πιο δυνατή ομάδα από την Τσεχία και θα χρειαστεί η βοήθεια όλων των παικτών της Εθνικής

Πιο θεαματικό και από το ποδόσφαιρο που παίχτηκε στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (2-1) είναι ο χαμός που έγινε μετά. Η ΑΕΚ φωνάζει δυο μέρες για τη διαιτησία του Βούλγαρου Κουλμπάκοφ που έδωσε στον ΠΑΟ δυο πέναλτι με τα οποία σκοράροντας έφτασε στη νίκη. Ας πούμε ότι οι φάσεις είναι δύσκολες και ότι η ΑΕΚ αδικήθηκε – πράγμα που δεν πιστεύω. Αλλά έχει ενδιαφέρον τι ζητάει η ΑΕΚ.

Γιατί

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση που έβγαλε η ΑΕΚ ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει να μην έρχονται στην Ελλάδα οι ξένοι διαιτητές που ήρθαν εδώ και διεύθυναν ματς την τελευταία διετία γιατί όπως λέει τους επηρεάζει «το παρεάκι του Μαρκ Κλάτενμπεργκ», που είναι ο πρώην αρχιδιαιτητής. Πρώτα από όλα στο παρεάκι αυτό ανήκει κι ο Στιβ Μπένετ, που έφερε τον Κουλμπάκοφ και που χάρη στην ψήφο της ΑΕΚ έγινε αρχιδιαιτητής! Το αίτημα της ΑΕΚ να μην έρχονται διαιτητές που έφερνε ο Κλάτενμπεργκ έχει ενδιαφέρον, αλλά πρέπει να μας πει πού υπάρχουν άλλοι διαιτητές: οι ξένοι που έρχονται, για να έρχονται, πρέπει να είναι διεθνείς διαιτητές και διαθέσιμοι. Τέτοιοι πολλοί δεν υπάρχουν. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να ζητήσει να της δώσουν μια λίστα για να εγκρίνει ποιους θέλει, αλλά αυτό είναι μάλλον υπερβολικό, ακόμα και για την ΕΠΟ του Τάκη Μπαλτάκου. Οπότε μάλλον θα μπορούσε να ζητήσει κάτι άλλο: να φύγουν από την ΕΠΟ και την ΚΕΔ όσοι είναι υπεύθυνοι για τον ορισμό του Κουλμπάκοφ, που την κατέστρεψε. Ποιοι τον έφεραν τον Βούλγαρο; Ο Μπαλτάκος, που άλλαξε τον διαιτητή Σιδηρόπουλο και φυσικά ο Μπένετ. Αλλά η ΑΕΚ δεν το λέει. Κι απορώ γιατί.

Κακό

Η συζήτηση για τη διαιτησία κάνει μεγάλο κακό στην ΑΕΚ και το καταλαβαίνεις ότι γίνεται και στο εσωτερικό της ομάδας, σαν κάποιοι να τη συντηρούν δηλητηριάζοντας το μυαλό των παικτών. Ο Αραούχο π.χ. είπε στο τέλος του ματς με τον ΠΑΟ ότι είναι καλύτερα να μην έρχονται ξένοι διαιτητές: απορώ πώς φτάνει να…