Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) κατονόμασε σήμερα έναν ακόμη Ουκρανό, που όπως υποστηρίζει ανήκε στην ομάδα που δολοφόνησε την Ντάρια Ντούγκινα, την κόρη ενός προβεβλημένου Ρώσου υπερεθνικιστή, ο οποίος πρεσβεύει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να ενσωματωθεί σε μια νέα ρωσική αυτοκρατορία.

Η Ντούγκινα, η οποία -όπως και ο πατέρας της Αλεξάντερ Ντούγκιν– ήταν ένθερμη υποστηρικτής της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία, σκοτώθηκε όταν εξερράγη το παγιδευμένο αυτοκίνητό της σε περιοχή έξω από τη Μόσχα στις 20 Αυγούστου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε την δολοφονία της «απεχθές, άγριο έγκλημα».

Δύο ημέρες μετά την δολοφονία της 29χρονης, η FSB ανακοίνωσε ότι διαλεύκανε την υπόθεση κατονομάζοντας μια Ουκρανή, η οποία -σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες- ακολουθούσε το θύμα επί εβδομάδες, είχε νοικιάσει ένα διαμέρισμα στο συγκρότημα κατοικιών όπου διέμενε το θύμα και τοποθέτησε την βόμβα στο αυτοκίνητο του θύματος προτού διαφύγει στην Εσθονία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η δράστις είχε τη στήριξη του Κιέβου.

Η Ουκρανία, η οποία υποστηρίζει ότι η Ρωσία διεξάγει έναν επεκτατικού τύπου πόλεμο, αρνείται κάθε ανάμειξη στον φόνο της Ντούγκινα, η οποία μετά την δολοφονία της παρουσιάζεται ως μάρτυρας από τους φιλοκυβερνητικούς πολιτικούς και από την ρωσική κρατική τηλεόραση, όπου εμφανιζόταν συχνά ως σχολιάστρια υπέρ του πολέμου.

Σήμερα η FSB ανακοίνωσε ότι ταυτοποίησε ένα ακόμη μέλος της ουκρανικής «οργάνωσης τρομοκρατίας και δολιοφθοράς», που, όπως υποστηρίζει, ενορχήστρωσε και εκτέλεσε την δολοφονία.

Σε ανακοίνωσή της η FSB σημειώνει ότι ο νέος ύποπτος –ένας άνδρας γεννημένος το 1978, τον οποίο κατονομάζει και τον έχει παρουσιάσει σε οπτικό υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης–, βοήθησε στη συναρμολόγηση της βόμβας μέσα σε έναν νοικιασμένο χώρο στάθμευσης στη Μόσχα και εξασφάλισε τα πλαστά έγγραφα και τις πλαστές πινακίδες…