Η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε αποκλειστικά στο in.gr μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει οτι παρακολουθείται.

Σε συνομιλία που είχε το in με την κ. Νάντια Βαλαβάνη μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού στη Βουλή για παρακολουθήσεις τηλεφώνων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν ο κ. Τσίπρα πρωθυπουργός, η πρώην υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων πως από την εποχή που ήταν στέλεχος του ΚΚΕ γνώριζε πως η ΕΥΠ παρακολουθεί τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν κεντρικό ενδιαφέρον.

Γι΄αυτό και σε δήλωσή της τότε, με αφορμή τις καταγγελίες ότι είχε ενημερώσει τη μητέρα της για τα capital controls να σηκώσει από την τράπεζα 100.000 ευρώ τον Ιούνιο του 2015, είχε καλέσει την ΕΥΠ να δημοσιοποιήσει όλες τις επικοινωνίες της για να αποδείξει ότι δεν είχε επικοινωνήσει με τη μητέρα της, επί δυόμισι μήνες.

Υπενθύμισε πως η ΕΥΠ τότε με ανακοίνωσή της είχε διαψεύσει ότι παρακολουθείται.

Η κ. Βαλαβάνη διευκρίνισε, στη συνομιλία που είχαμε μαζί της, πως δεν είχε τότε κάποια περαιτέρω ένδειξη για τις παρακολουθήσεις ή για προσωπική της παρακολούθηση και δεν είχε καταγγείλει την κυβέρνηση για εντολή παρακολούθησης της.

Eπίσης, ανέφερε ότι η εφημερίδα που είχε γράψει για το θέμα της ανάληψης ανακάλεσε ένα χρόνο αργότερα.