Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε πως το Πολυτεχνείο διατηρεί απέναντί του όλους τους… ‘σωστούς’ εχθρούς».

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες τού σήμερα και «συνεχίζει να ενοχλεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του «Στο Κόκκινο 105.5 FM», συζητώντας για τη σημερινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

«Η Δημοκρατία είναι πάντα μια πηγή έντασης, συγκρούσεων. Ο κόσμος που μπαίνει σε αυτές τις συγκρούσεις, για να διεκδικήσει δικαιώματα, ελευθερία, περηφάνια, έχει πάντα ανάγκη από κάποιες άγκυρες. Και το Πολυτεχνείο αποτελεί μία από τις πιο σταθερές τέτοιες άγκυρες», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Διαβάστε επίσης: To Πολυτεχνείο ζει – Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις μνήμης – Σε εξέλιξη η μεγάλη πορεία

«Το Πολυτεχνείο διατηρεί απέναντι τους ‘σωστούς’ εχθρούς»

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι σημαντικό ότι πάντα το Πολυτεχνείο διατηρεί απέναντί του όλους τους… ‘σωστούς’ εχθρούς».

Και προσέθεσε πως «το Πολυτεχνείο συνεχίζει να προκαλεί θυμό, αμηχανία, εκνευρισμό στη συντηρητική παράταξη. Ένας βασικός λόγος είναι ότι ιστορικές στιγμές σαν αυτές, είναι στιγμές περηφάνιας για το λαό».

«Όσο και αν ένα συγκεκριμένο αφήγημα θέλει να προβάλει ότι η χούντα έπεσε από τις δικές της εσωτερικές αντιφάσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «γνωρίζουμε ότι το σημείο θραύσης είναι ότι σταμάτησε η ανοχή από την ελληνική κοινωνία. Και η έκφραση αυτού του πράγματος ήταν το Πολυτεχνείο», υπογράμμισε.

«Σε κάθε εποχή και σε κάθε γενιά, υπάρχει η διαφορετική πρώτη ύλη, που τροφοδοτεί σημαντικά κινηματικά γεγονότα», συμπλήρωσε.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε πως «σήμερα, είναι κυρίαρχη μια πολιτική που επιδίδεται σε λεηλασία της κοινωνίας – κι αυτό με όρους καθημερινότητας», αναφερθείς στην εικόνα που έκανε το γύρο του διαδικτύου, η οποία δείχνει βρεφικά γάλατα σε ράφι σουπερμάρκετ, «δεμένα» με αντικλεπτικό σύστημα.

«Ο κ. Γεωργιάδης μάς είπε ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Πάντως, αυτό που δεν είναι καθόλου φυσιολογικό είναι να υπάρχει οικογένεια που αδυνατεί σήμερα να πληρώσει το γάλα για το μωρό της. Και με βάση τα στοιχεία που έχουμε, ενώ η φτώχεια είχε μειωθεί μέχρι το 2019, τα τελευταία τρία χρόνια η φτώχεια στην Ελλάδα αυξάνεται», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

Είπε ακόμα ότι το ίδιο επιδεινώνεται και ο δείκτης των ακάλυπτων υγειονομικών αναγκών: «αυτός ο δείκτης το ’19 ήταν στο 8%, σήμερα πλησιάζει το 30%, πάνω από ένας στους τέσσερις πολίτες έχει θέματα υγείας, που δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει».

Όσον αφορά στα ζητήματα της Δημοκρατίας, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε: «Προοδευτική κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημαίνει ότι τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης θα τελειώσει αυτή η ιστορία με τα ΜΑΤ στα πανεπιστήμια και με την πανεπιστημιακή αστυνομία».

«Η Δημοκρατία δεν είναι πολυτέλεια», κατέληξε χαρακτηριστικά.