«Τώρα γίνεται κατανοητό γιατί ο Τσίπρας δεν ήθελε η εξεταστική να ασχοληθεί και με τη δική του περίοδο»

Στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνηση αρνείται τη σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την καταγγελία Σπίρτζη επειδή φοβάται τους βουλευτές της ΝΔ απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου υποστηρίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας είχε άλλες προσδοκίες από την εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές και άλλα αποκαλύπτονται.

Μάλιστα με αφορμή την κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι «τώρα γίνεται κατανοητό γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε η εξεταστική να ασχοληθεί και με τη δική του περίοδο ευθύνης.

  • Διαβάστε επίσης Εξεταστική Επιτροπή: Η κατάθεση Ρουμπάτη ανακατεύεθ την «τράπουλα» των υποκλοπών – «Παρακολουθούσαμε τον Πιτσιόρλα»

Αναλυτικά η δήλωση – απάντηση του Γιάννη Οικονόμου στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως εξής:

«Προφανώς, η δήλωση του κ. Τσίπρα μαγνητοσκοπήθηκε πριν από την κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή του κ. Ρουμπάτη, διοικητή της ΕΥΠ την περίοδο που ήταν ο κ. Τσίπρας Πρωθυπουργός.

»Γιατί, όπως φαίνεται από δημοσιεύματα, άλλες προσδοκίες έτρεφε ο κ. Τσίπρας από την εξεταστική και άλλα αποκαλύπτονται. Φαίνεται πως όχι μόνον η ΕΥΠ – επί των ημερών του- παρακολουθούσε τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, θεωρώντας ότι επιχειρήθηκε η πώληση εθνικού εδάφους σε εταιρεία συριακών (!) συμφερόντων στην οποία είχε εμπλοκή ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον αναβάθμισε και πολιτικά! Τώρα γίνεται κατανοητό γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε η εξεταστική να ασχοληθεί και με τη δική του περίοδο ευθύνης.

»ΥΓ: Η κυβέρνηση έχει αποδείξει εξαρχής ότι είναι σταθερά υπέρ της σύγκλησης όλων των κοινοβουλευτικών οργάνων σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής».