Οι επισημάνσεις Δεσποτόπουλου

Η στάση που πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα, απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, θα πρέπει να είναι ψύχραιμη, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Ο Ερντογάν όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην χώρα του θα εντείνει τις προκλήσεις.

  • Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Πούτιν και Ερντογάν δεν κρύβουν ότι θα ήθελαν άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα

Οι νέες προκλήσεις

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προέβη η Άγκυρα, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, να παίρνει αυτή τη φορά τη σκυτάλη με φόντο την υπόθεση των S-300 στην Κρήτη.

Όπως δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος, το ΝΑΤΟ, θα πρέπει να δει τις ενέργειες και τη ρητορική της Ελλάδας που δεν συνάδουν με τη φιλία ή το συμμαχικό πνεύμα.

Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε πως η Άγκυρα παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της Ελλάδας που παραβιάζουν το διεθνές Δίκαιο. Σύμφωνα, δε, με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επεσήμανε πως «θα συνεχίσουμε να απαντάμε στην αυθάδεια της Ελλάδας».

Οι δηλώσεις έρχονται ενώ η Άγκυρα αναμένεται να παρουσιάσει στο ΝΑΤΟ ντοκουμέντα με το υποτιθέμενο «κλείδωμα» των ελληνικών S-300 στα τουρκικά αεροσκάφη.

Ο Ακάρ πέταξε ντυμένος… πιλότος πάνω από το Αιγαίο

Νέο σόου έστησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος φορώντας φόρμα πτήσης πέταξε με μαχητικό αεροσκάφος πάνω από τα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο.

Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε και σχετικό βίντεο στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter γράφοντας:

«Ο Χουλουσί Ακάρ χαιρέτησε το Μνημείο των Μαρτύρων του Τσανάκκαλε, και απηύθυνε μήνυμα μέσω ασυρμάτου: «Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντάξιοι όλων των μαρτύρων μας, ιδιαίτερα των μαρτύρων μας που κείτονται στο Τσανάκκαλε, και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με το πνεύμα του Τσανάκκαλε»».

Ψυχραιμία συστήνει ο Δεσποτόπουλος

Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις προκλήσεις των Τούρκων, αλλά και στη στάση του ΝΑΤΟ απέναντι στα ελληνοτουρκικά.

«Είναι μια απάντηση της Τουρκίας όλα αυτά…