Το πρώτο είναι η πρόκριση. Το άλλο μια πειστική εμφάνιση, που θα δείξει ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν αλλάξει αγωνιστική πίστα

Σε κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης απόψε θα είχαμε ένα ακλόνητο φαβορί και ένα αουτσάιντερ. Αυτές οι συνθήκες απουσιάζουν από τον Ολυμπιακό. Για λόγους που ακόμα αναλύονται οι Ερυθρόλευκοι έχουν να ανέβουν έναν λόφο και τον βλέπουν βουνό.

Μια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τον χειμώνα που μας πέρασε κι έμεινε χωρίς να αντιμετωπιστεί μέχρι που η διοίκηση πήρε την απόφαση να αντικαταστήσει τον Μαρτίνς και να φέρει νέο προπονητή τον οποίο… προικοδοτεί με σημαντικές μεταγραφές, για τις οποίες διαβάζετε πρώτοι στο 10.gr. Ας αφήσουμε κατά μέρος τις μεταγραφές που γίνονται.

Ο Ολυμπιακός παίζει απόψε με τον φιλόδοξο Απόλλωνα με τους ίδιους πάνω κάτω παίκτες που ήταν διαθέσιμοι και στο πρώτο παιχνίδι στη Λευκωσία. Ας αφήσουμε κατά μέρος τις μεταγραφές που γίνονται. Ένα παιχνίδι που σκόρπισε χαμόγελα αισιοδοξίας όχι για το αποτέλεσμα ούτε για τη συνολική εμφάνιση αλλά για… την επιμέρους.

Εκείνη που πραγματοποίησε ο πρωταθλητής όταν στο γήπεδο βρισκόταν ο νοτιοκορεάτης Χουάνγκ. Αυτός ήταν που ανύψωσε αγωνιστικά την ομάδα και την έκανε για περίπου πενήντα λεπτά να μοιάζει με τον Ολυμπιακό που έχουν συνηθίσει να βλέπουν οι οπαδοί του.

Δύο τα ζητούμενα αυτό το βράδυ. Το ένα είναι η πρόκριση. Πρώτο και σημαντικότερο. Το άλλο είναι μια πειστική εμφάνιση, που θα δείξει ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν αλλάξει πίστα και ξαναγίνονται αυτό που ήταν. Μια ομάδα που παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο συνδυάζοντας το θέαμα με την ουσία.

Μην γίνει καμιά παρεξήγηση. Δεν ζητάει κανείς μια ομάδα να πετάει από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο Κάρλος Κορμπεράν δεν βρίσκεται στα σύννεφα ούτε δήλωσε πως θα δούμε απίστευτα πράγματα μέσα σε ένα βράδυ. Είπε όμως ότι περιμένει να δει την ομάδα του αισθητά βελτιωμένη.

Την Κυριακή κόντρα στον ΠΑΣ έγινε ένα ακόμα βήμα μετά από εκείνο στο ΓΣΠ. Η ομάδα είχε…