Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε αποκλειστικές δηλώσεις πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο in «ξεχνώντας» τον πρώην υπουργό και στενό του συνεργάτη, Π. Λαφαζάνη, αλλά και όσα είπε για τον Γιάννη Ρουμπάτη, ο Γ. Βαρουφάκης

Τις αποκλειστικές δηλώσεις στο in στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι παρακολουθούνταν όταν ήταν στην εξουσία η αξιωματική αντιπολίτευση, επικαλέστηκε στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας. Χωρίς, όμως, να αναφέρει το μέσο ενημέρωσης στο οποίο έγιναν οι δηλώσεις της Νάντιας Βαλαβάνη, του Γιάννη Πανούση και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Το μείζον ατόπημα του κ. Τσίπρα, ωστόσο, αλλά και των μέσων ενημέρωσης που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ (avgi.gr, left.gr κ.λπ) ήταν ότι «εξαφάνισαν» την καταγγελία – βόμβα του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο in, ότι τον παρακολουθούσαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για υποκλοπές αλλά και για βιντεοσκοπήσεις των δράσεών του κατά των πλειστηριασμών.

Τι είπε στο in, o κ. Λαφαζάνης μεταξύ άλλων:

Ναι, πράγματι παρακολουθούσε τα τηλέφωνα μου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Όπως αποδεδειγμένα με παρακολουθούσε, με μαγνητοσκοπούσε και με βιντεοσκοπούσε στις κινητοποιήσεις που συμμετείχα και όχι μόνο, ιδιαίτερα κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, το αμαρτωλό «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού πολιτεύματος» της Γενικής Ασφαλείας, με εντολή Τσίπρα και βεβαίως των παρακαθήμενων της εξουσίας».
«Μέσα από αυτές τις παρακολουθήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ μου φόρτωσε τέσσερις δίκες του μισού ποινικού κώδικα που συνεχώς έκτοτε από το 2017 μέχρι σήμερα αναβάλλονται διότι οι κρατούντες δεν θέλουν ούτε να με καταδικάσουν αλλά ούτε και να με αθωώσουν διότι και τα δύο γι αυτούς έχουν πολιτικό κόστος».

Αυτές οι ξεκάθαρες δηλώσεις περί παρακολουθήσεων απεκρύβησαν σκοπίμως από τον Αλέξη Τσίπρα μέσα στη Βουλή. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα επί χρόνια, Π. Λαφαζάνης, σήμερα απλά δεν υπήρξε για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας από το βήμα της…