Έρευνα ξεκίνησε το NBA σχετικά με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς και το νέο συμβόλαιο που πρόσφεραν στον Τζέιμς Χάρντεν

Σε μπελάδες φαίνεται πως μπαίνουν οι Σίξερς με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη του νέου συμβολαίου του Τζέιμς Χάρντεν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του NBA, ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπήρξε παραβίαση κανονισμών κατά τις διαδικασίες.

Συγκεκριμένα λοιπόν ελέγχεται αν οι Σίξερς είχαν ήδη συμφωνήσει με τον «Μούσια» πριν από την 1η Ιουλίου, όταν και επιτρέπεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους ελεύθερους.

Ο Χάρντεν δήλωσε πριν από μερικές μέρες πως θα χαμηλώσει τις απαιτήσεις του συμβολαίου του και υπέγραψε για 1+1 χρόνια με απολαβές 33 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Αυτό έγινε για να ανοίξει χώρος στα οικονομικά της ομάδας και να ενισχυθούν οι Σίξερς υπογράφοντας τους Πι Τζέι Τάκερ και Ντάνιουελ Χάουζ. Το «καμπανάκι» χτύπησε στη Λίγκα λόγω των πολύ καλών σχέσεων που έχουν οι τρεις παίκτες με τον τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Ντάριλ Μόρι, οπότε και υπάρχει η υποψία για συμφωνία πριν από τη σχετική προθεσμία.

Εάν επιβεβαιωθεί η παρατυπία, οι ποινές που περιμένουν την ομάδα της Φιλαδέλφειας μπορεί να περιλαμβάνουν ένα βαρύ πρόστιμο ύψους εκατομμυρίων δολαρίων, να χάσουν το δικαίωμα να επιλέξουν παίκτη στα μελλοντικά ντραφτ ή ακόμη και να ακυρωθεί κάποιο από τα τωρινά συμβόλαια.