Οι δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Ειδικότερα, η φράση του υπουργού ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» μπήκε στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κάνει λόγο για αποκάλυψη του «δόγματος Μητσοτάκη» ενόψει του χειμώνα. Ο κ. Πέτσας από τη μεριά του υποστηρίζει ότι υπήρξε αποσπασματική προβολή μιας φράσης με αποτέλεσμα να διαστρεβλωθούν τα λεγόμενά του.

«Λαϊκισμός είναι όταν αρνούμαι να δω την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι, 1.200% έχει αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου. Και λέμε, “έχουμε τη δυνατότητα παιδιά, αν μετακινηθείτε σε κάτι που κοστίζει λιγότερο σε εσάς και στον κρατικό προϋπολογισμό, να σας βοηθήσουμε” (…) Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις (σ.σ. απαντώντας σε ερώτηση για το κόστος μετατροπής των καυστήρων) είναι να δείχνουμε προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς, πεθαίνει», ανέφερε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ANT1.

  • Διαβάστε επίσης: Γεωργιάδης – Φίλης: Άγρια κόντρα on air – Κατηγορίες για «πράκτορες» και «ορντινάντσες του Πούτιν»

«Ας φάνε παντεσπάνι»

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο Πέτσας αποκάλυψε το δόγμα Μητσοτάκη για τον χειμώνα: Όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει

Ο κ. Πέτσας σήμερα το πρωί ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για τον επικείμενο δύσκολο χειμώνα: «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει».

Η δήλωση αυτή απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ήδη χάσει ή περιορίσει το στοιχειώδες δικαίωμα στη θέρμανση εξαιτίας της επιλογής της ΝΔ να επιδοτήσει τους κερδοσκόπους και να αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια.

Η δήλωση του κυρίου Πέτσα είναι σοκαριστική. Προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά που επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες…