Στην προσπάθεια να εντυπωσιάσουν και να προκαλέσουν, κάποιες φορές και οι art directors κάνουν λάθη. 

Οι χρήστες των social media κατακεραύνωσαν την νέα διαφημιστική καμπάνια του οίκου Balenciaga, στην οποία μικρά κοριτσάκια ποζάρουν ανάμεσα σε αξεσουάρ του οίκου, με αυστηρό ύφος κρατώντας λούτρινα αρκουδάκια – τσάντες, «στολισμένα» με περιλαίμια και λουριά που παραπέμπουν σε BDSM. 

Η καμπάνια δέχθηκε χιλιάδες αρνητικά σχόλια από χρήστες που ανησυχούσαν ότι οι εικόνες προωθούν παράξενα μηνύματα και αγγίζουν ακόμα και τα όρια της παιδικής πορνογραφίας. 

Μπροστά στην κατακραυγή ο διάσημος οίκος απέσυρε την καμπάνια, ζητώντας συγνώμη. 

«Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή μπορεί να προκάλεσε η νέα μας σειρά για το καλοκαίρι και για την εμφάνιση ανησυχητικών μηνυμάτων στην καμπάνια μας. Οι βελούδινες τσάντες με αρκουδάκια δεν θα έπρεπε να παρουσιάζονται με παιδιά σε αυτήν την καμπάνια. Καταργήσαμε αμέσως την καμπάνια από όλες τις πλατφόρμες. «Λαμβάνουμε αυτό το θέμα πολύ σοβαρά και λαμβάνουμε νομικά μέτρα κατά των μερών που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία του σετ και τη συμπερίληψη μη εγκεκριμένων αντικειμένων για τη φωτογράφιση της καμπάνιας μας για την Άνοιξη 23» αναφέρει η εταιρεία σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Instagram Story της. 
 

Πηγή: skai.gr