«Δεν χωρούν ίσες αποστάσεις μεταξύ προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, και μιας κυβέρνησης που μας λέει ξεκάθαρα ότι όλοι κι όλες είμαστε δυνάμει παρακολουθούμενοι από τις μυστικές υπηρεσίες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι ο ενορχηστρωτής και ο πρωταγωνιστής του ελληνικού Watergate, ο αντικειμενικά υπεύθυνος των παράνομων παρακολουθήσεων. Είναι ένας απομονωμένος πρωθυπουργός υπό κατάρρευση», δήλωσε η Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

Δεν κάλυψαν

Η Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε αναφορικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή για την υπόθεση των υποκλοπών ότι οι απαντήσεις του δεν κάλυψαν «όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά ούτε καν τα ίδια του τα στελέχη», επικαλούμενη τις «διαφοροποιήσεις κεντρικών και εμβληματικών για τη ΝΔ στελεχών».

  • Διαβάστε επίσης Υποκλοπές: Στις 7 Σεπτεμβρίου πρεμιέρα για την εξεταστική επιτροπή – Η αντιπαράθεση για το απόρρητο και τον έλεγχο της Βουλής στην ΕΥΠ

«Έφτασε στο σημείο, τόσο στη βουλή, όσο και στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, να πλασάρει θεωρίες συνωμοσίας, περί ‘ξένων δυνάμεων’ που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, δια της αποκάλυψης αυτής της σκοτεινής υπόθεσης», είπε η κ. Σβίγκου, χαρακτηρίζοντας τον κ. Μητσοτάκη «επικίνδυνο για τη σταθερότητα και τη Δημοκρατία, και επιβλαβή για τη διεθνή θέση της χώρας μας».

Δεν χωρούν ίσες αποστάσεις

Σημείωσε ότι «τα προοδευτικά κόμματα οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, απέναντι στην κοινωνία και την ιστορία», τονίζοντας ότι «έχει γίνει πια κατανοητό ότι δεν χωρούν ίσες αποστάσεις μεταξύ προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, και μιας κυβέρνησης που μας λέει ξεκάθαρα ότι όλοι κι όλες είμαστε δυνάμει παρακολουθούμενοι από τις μυστικές υπηρεσίες».

Αναφερόμενη στην επικείμενη παρουσίαση στη ΔΕΘ του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει ένα προοδευτικό και ριζοσπαστικό πρόγραμμα για το μέλλον της χώρας,…