Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ  τίθεται σήμερα και για 24 ώρες σε λαϊκό προσκύνημα στο Εδιμβούργο, στον Καθεδρικό Ναό του Σεντ Τζάιλς όπου δεκάδες χιλιάδες κόσμου αναμένεται να περάσουν για να αποτίσουν φόρο τιμής στην μακροβιότερη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δείτε live:

Εχθες, κατά τη διάρκεια του 6ωρου, μακρόσυρτου οδικού ταξιδιού της σορού από το Μπαλμόραλ στο Εδιμβούργο, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε δρόμους και κοινότητες της Σκωτίας, περιμένοντας σιωπηλά να αποχαιρετίσουν για τελευταία φορά τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί με πομπή, την οποία θα ακολουθήσουν ο βασιλιάς Κάρολος και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, στον Καθεδρικό Ναό του Σεντ Τζάιλς και μετά από μία επιμνημόσυνη δέηση, οι πύλες του ναού θα ανοίξουν για το κοινό.

Ήδη, δεκάδες κόσμου έχουν «κατασκηνώσει» έξω από τον καθεδρικό ναό για να προλάβουν να προσκυνήσουν τη σορό της βασίλισσας. Οι διοργανωτές πιστεύουν ότι μέσα σε 24 ώρες, χιλιάδες άνθρωποι θα προσπαθήσουν να συμμετέχουν στο λαϊκό προσκύνημα.

Ωστόσο, τα μέτρα ασφαλείας και ο τρόπος με τον οποίο θα «προχωρά» η ουρά είναι πολύ αυστηρά.

Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι καθώς αναμένεται μεγάλη προσέλευση κόσμου, πιθανόν να υπάρξουν καθυστερήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο κόσμος καλείται να είναι έτοιμος να σταθεί σε μεγάλες ουρές ενώ ειδικά βραχιολάκια θα μοιράζονται ανά άτομο. 
 
Μόνο όσοι έχουν βραχιολάκια θα μπορούν να μπουν στο St Giles..

Aργά το απόγευμα της Τρίτης, η σορός θα…