Θέμα χρόνου είναι η κλήση του Νίκου Ανδρουλάκη από το νέο διοικητή της ΕΥΠ για να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για να κληθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης από το νέο διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του. Μετά τις παραιτήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη και ιδίως αυτή του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, ο οποίος χρεώνεται από το Μαξίμου με την ευθύνη της όλης εξέλιξης, πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Προφανώς υπήρξε

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες το κινητό του κ. Ανδρουλάκη παρακολουθούνταν επί τρεις μήνες με την επισύνδεση, η οποία δεν έγινε με το λογισμό Predator να διακόπτεται δύο μέρες μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, «η διαδικασία των επισυνδέσεων για να είναι νόμιμη δεν είναι απλή. Απαιτείται εισαγγελική έγκριση για την παρακολούθηση, η οποία προφανώς υπήρξε».

Σημειώνεται επίσης ότι η εν λόγω παρακολούθηση δεν έγινε με το λογισμό Predator, αλλά με συμβατικά μέσα που χρησιμοποιούνται από την ΕΥΠ σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ – Ποιός είναι ο διάδοχος του Παναγιώτη Κοντολέοντος

Καταλύτης

Η καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη λειτούργησε ως καταλύτης, αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης, οι οποίες επισημαίνουν πως ο πρωθυπουργός δεν είχε ενημέρωση για τους χειρισμούς της ΕΥΠ και όταν κατέστη σαφές τι συμβαίνει, δεν επέτρεψε περιθώρια παρερμηνείας των προθέσεών του. «Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δια της παραίτησης Δημητριάδη, αλλά πλέον τον λόγο έχει η δικαιοσύνη», επισημαίνουν.

Η κλήση του Νίκου Ανδρουλάκη θα γίνει από τον νέο αρχηγό της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη ο οποίος ορίστηκε αντικαταστάτης του Παναγιώτη Κοντολέων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ –…