Πρέπει να πω ότι οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κροατίας έχουν φτάσει σε πλήρη ωριμότητα μετά από 30 χρόνια”, ανέφερε ο κ. Δένδιας

Θερμή υποδοχή από τον υπουργό Εξωτερικών της Κροατίας Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν (Gordan Grlić Radman) είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο ετήσιο συνέδριο πρέσβεων, γενικών προξένων και στρατιωτικών ακολούθων της Κροατίας.

30 χρόνια διπλωματικών σχέσεων

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συζήτησαν για την περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, αξιοποιώντας τη δυναμική των τελευταίων ετών, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

  • Διαβάστε επίσης Ακάρ: «Να μάθετε από την ιστορία» δήλωσε προκλητικά για το 1922 ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Ο κ. Δένδιας βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ για να συμμετάσχει στο συνέδριο, κατόπιν πρόσκλησης από τον Κροάτη ομόλογό του.

«Πρέπει να πω ότι οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κροατίας έχουν φτάσει σε πλήρη ωριμότητα μετά από 30 χρόνια», ανέφερε ο κ. Δένδιας σε δήλωσή του στο κροατικό πρακτορείο ειδήσεων «HINA», στο περιθώριο του συνεδρίου.

«Φέτος είναι η επέτειος των 30 χρόνων των διπλωματικών μας σχέσεων. Και πρέπει να πω ότι οι ελληνοκροατικές σχέσεις είναι μια ιστορία επιτυχίας για την ΕΕ και για τα Βαλκάνια», σημείωσε.

Δυτικά Βαλκάνια

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί, να εξετάζουμε από κοινού τα θέματα της περιοχής μας και να προσπαθούμε από κοινού να φέρουμε τα Δυτικά Βαλκάνια στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια», ανέφερε.

Κατά την παραμονή του στην κροατική πρωτεύουσα, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς (Zoran Milanović), ενώ θα παραστεί σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Κροάτης ομόλογός…