Αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε στο εργοστάσιο, υπογραμμίζοντας τα δίκαια αιτήματα των απεργών εργαζομένων.

Την αμέριστη υποστήριξή του στους απεργούς εργαζομένους της «Μαλαματίνα» εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ καταδίκασε την προ ημερών βάναυση επίθεση που δέχθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τη γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, συναντήθηκε με τον Γιάννη Φραγγίδη, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο «Μαλαματίνα», με μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου, καθώς και με απεργούς εργαζόμενους του εργοστασίου.

Η Ράνια Σβίγκου εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στους απεργούς εργαζόμενους και τα δίκαια αιτήματά τους, όπως η ανάκληση των απολύσεων και η υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

Η γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε τη δέσμευση ότι «μια από τις πρώτες προτεραιότητες μιας προοδευτικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα θα είναι η κατάργηση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, ενός νόμου – παραγγελία των μεγάλων συμφερόντων».

Τέλος η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε τη σημασία των επερχόμενων κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ, για να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχαν η αν. τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη της Κ.Ο, Θεανώ Φωτίου, ο ευρωβουλευτής Κ. Αρβανίτης, ο συντονιστής της Ν.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Αμπατζάς, οι βουλευτές Β Θεσσαλονίκης Δ. Αυγέρη και Σ. Φάμελλος, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Γ. Αμανατίδης, Χρ. Γιαννούλης, Κ. Νοτοπούλου, η βουλευτής Χαλκιδικής, Κ. Μάλαμα, ο γραμματέας του Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κ. Βλαχάκης, καθώς και τα μέλη της Κ.Ε. του κόμματος, Γ. Βουλγαράκης, Χρ. Δούιτσης,, Τρ. Μηταφίδης, Θ. Μπαλτάς, Ε.. Παπαλεξιου, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της «Αλληλεγγύης για όλους».

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Οι…