Πουθενά το Politico δεν ανασκευάζει οτιδήποτε σε σχέση με τις χθεσινές του αναφορές, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα επίθεση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «άθλια, άκρως υποκριτική διάλεξη που πραγματοποίησε ο κ. Οικονόμου για την ελευθερία του Τύπου που φτάνει μέχρι την Αρχαία Γραμματεία, επιχειρώντας απεγνωσμένα την υποστήριξη της κυβέρνησης που έχει διασύρει διεθνώς την Ελλάδα», ως προς το θέμα των υποκλοπών.

Η Κουμουνδούρου, αναφερόμενη στα όσα δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου περί «μερικής ανασκευής του χθεσινού δημοσιεύματος» του Politico, σημειώνει πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «προσπάθησε ανεπιτυχώς να συγκαλύψει την απόλυτη στήριξη που εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Politico στο χθεσινό του άρθρο και στην ανταποκρίτριά του, απέναντι στην αήθη στοχοποίησή της».

Διαβάστε επίσης: Ηλιόπουλος: Ευθύνη Μητσοτάκη οι υποκλοπές – Μόνη λύση οι εκλογές

Και προσθέτει:

«Προφανές είναι για όποιον διάβασε το σημερινό Playbook του Politico ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ανασκευή της θέσης του για την επιστολή του Μονίμου Αντιπροσώπου.

»Το μόνο σημείο που διευκρινίζει το Politico είναι ότι ‘σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση’ η επισύνδεση Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη.

»Πρώτον, σε ξεκάθαρη αντίθεση με αυτά που είπε ο κ Οικονόμου, το Politico όχι μόνο δεν αποσυνδέει την υπόθεση του Predator με αυτήν των υποκλοπών, αλλά χρησιμοποιεί για ακόμη μια φορά τον όρο ‘predatorgate’, για να αναφερθεί στο σκάνδαλο και στη συζήτηση που θα γίνει στη βουλή την Παρασκευή (‘A political leaders’ debate on Predatorgate will take place in Athens on Friday’).

»Δεύτερον, πουθενά το Politico δεν ανασκευάζει οτιδήποτε σε σχέση με τις χθεσινές του αναφορές στην επιστολή του Μονίμου Αντιπροσώπου.

»Πουθενά δεν ανασκευάζει ότι με αυτήν την επιστολή η κυβέρνηση:

– στηλιτεύει τα ‘πολιτικά ΜΜΕ’ που ανέδειξαν την υπόθεση,
– αποθαρρύνει τη γραπτή αλληλογραφία και καλεί τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές να συνομιλούν κατ’ ιδίαν με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο για όποιο…