Στην Κουμουνδούρου βλέπουν ότι «αλλάζουν οι πολιτικοί συσχετισμοί», δίνουν μεγάλο βάρος στην εμφάνιση Τσίπρα στη ΔΕΘ και εκτιμούν ότι στη ΝΔ έχει ξεκινήσει μια παρασκηνιακή μάχη για την επόμενη μέρα

«Οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν» τονίζουν από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα και συμπληρώνουν ότι οι «δημοσκοπήσεις είναι μακριά από αυτό που πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία». Παράλληλα, επιμένουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά από όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με φόντο το σκάνδαλο των υποκλοπών, σιγά-σιγά θα αποκομίσει πολιτικά οφέλη και η Νέα Δημοκρατία καταγράφει σημαντική φθορά.

Αυτή είναι η αισιόδοξη οπτική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δεν αξιολογεί όπως πρέπει, και το παραδέχονται κατ’ ιδίαν έμπειρα στελέχη, την άνοδο των ποσοστών του ΠαΣοΚ-Κίνημα Αλλαγής και την αδυναμία του κόμματός τους να καρπωθεί την κυβερνητική φθορά.

Διαβάστε επίσης – ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιδοτεί τα υπερκέρδη του καρτέλ ενέργειας

Παρασκηνιακή μάχη στη ΝΔ

Ο κ. Τσίπρας, που δεν δείχνει να αγχώνεται πολιτικά, παρά τη δημοσκοπική στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επιμένει όπως λένε σταθεροί συνομιλητές του στην άποψη ότι το πολιτικό παιχνίδι γυρίζει με μεγάλη δυναμική και η φθορά που καταγράφει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μη αναστρέψιμη.

Στην πολιτική εξίσωσή τους πλέον βάζουν και την προ ημερών ηχηρή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τις υποκλοπές, εκτιμώντας ότι στο εσωτερικό της ΝΔ έχει ξεκινήσει η παρασκηνιακή μάχη για την επόμενη μέρα, αν και σημειώνουν ότι αντίπαλος στις εκλογές θα είναι ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του και με αυτό το δεδομένο χαράσσουν και στρατηγική.

Παράλληλα, σημειώνουν από το επιτελείο του κ. Τσίπρα ότι πλέον υπάρχει συσσωρευμένη καύσιμη πολιτική ύλη για να προκληθεί μεγάλο κύμα αντιδράσεων κατά της κυβερνητικής πολιτικής και εστιάζουν ιδιαίτερα στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής, δηλαδή στην ακρίβεια, στο ενεργειακό,…