Το δώρο της φύσης στον άνθρωπο; Το μεγαλύτερο κίνητρο για να σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί και να αδράξεις τη μέρα; Ο καλύτερος φίλος του φοιτητή που διαβάζει για την εξεταστική; Η καλύτερη παρέα όταν συναντάς ένα φίλο μετά από καιρό και έχετε πολλά να πείτε;

Ο καφές είναι τελικά μια έννοια που μπορείς να περιγράψεις με πολλούς τρόπους και να ευχαριστηθείς με άλλους τόσους.

11 ειδικοί παρουσιάζουν πώς αντιλαμβάνονται εκείνοι τον ιδανικό καφέ.

Dr. Robin Berzin, γιατρός και ιδρυτής του Parsley Health

“Η συνταγή μου για τον ιδανικό πρωινό καφέ είναι η εξής: εσπρέσο αναμεμειγμένος με κανέλα και λάδι καρύδας, συν ή πλην μια κουταλιά από έλαιο τριγλυκεριδίων μέσης αλύσου (MCT oil)”.

Valerie Agyeman, διαιτολόγος και ιδρύτρια του Flourish Heights

“Τον τελευταίο καιρό, ανυπομονώ πραγματικά για τον πρωινό μου καφέ. Για αφρό, χτυπάω λίγο γάλα αμυγδάλου και προσθέτω κανέλα και λίγο μέλι. Όλη η ζεστασιά και η χαλάρωση σε ένα φλιτζάνι, ώστε να ξεκινήσω καλά τη μέρα μου!”. 

Shizu Okusa, ιδρύτρια της Apothékary

“Ξεκινάω σχεδόν κάθε μέρα με αυτό το σούπερ κρεμώδες, ενεργειακό latte με κακάο και μέντα, που ενισχύει την ενέργεια και εξισορροπεί τις ορμόνες. Χρειάζονται συνολικά 30 δευτερόλεπτα για να τον φτιάξω και μου δίνει ισορροπημένη ενέργεια για μια ολόκληρη μέρα. Ετοιμάζω ένα φλιτζάνι γάλα βρώμης, προσθέτω 1,5 κουταλάκι του γλυκού Chill The F* Out, 1 κουταλάκι του γλυκού Maca, 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου και μια πρέζα κανέλα και απλά τα χτυπάω όλα μαζί σε μια κούπα για 10-15 δευτερόλεπτα. Έτοιμο!”.

Dr. Mona Vand, φαρμακοποιός και blogger

“Στον καφέ μου, μου αρέσει να προσθέτω κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο και σπιτικό γάλα καρύδας. Αλλά στο matcha, προσθέτω είτε γάλα καρύδας είτε γάλα βρώμης. Λατρεύω την κρεμώδη υφή του γάλακτος καρύδας και ότι το γάλα καρύδας, η κανέλα και το μοσχοκάρυδο έχουν φυσική γλυκύτητα χωρίς να χρειάζεται να προσθέσω ζάχαρη, πράγμα που…