Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, μάλιστα, επαναφέρει το θέμα των ελληνικών S-300, υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα «δεν διστάζει να σαμποτάρει ακόμη και τις αποστολές του ΝΑΤΟ, κλειδώνοντας ένα αεροσκάφος» της.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας απέναντι στο ΝΑΤΟ, επειδή διέγραψε την ανάρτηση με την οποία συνέχαιρε την Άγκυρα για την 30ή Αυγούστου, που γιορτάζει την εθνική της επέτειο, η οποία, για την Ελλάδα, είναι η Μικρασιατική Καταστροφή.

«Είναι απαράδεκτο η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ (LANDCOM) να διαγράφει τη δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την 30ή Αυγούστου και την Ημέρα της νίκης των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, υποχωρώντας απέναντι σε μια εγωιστική και κακομαθημένη στάση άλλου μέλους του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: Νέα επίθεση στην Ελλάδα – «Είναι μαριονέτα και πιόνι του ΝΑΤΟ»

«Είτε αναγράφεται είτε όχι, εμείς κερδίσαμε το 1922»

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, «η διαγραφή του μηνύματος για την Ημέρα της νίκης, που δεν αποτελούσε πρόβλημα, ούτε είχε εκφραστεί κάποια αντίδραση εδώ και χρόνια, βασιζόμενη στην απαίτηση μίας χώρας, που δεν διστάζει να σαμποτάρει ακόμη και τις αποστολές του ΝΑΤΟ, κλειδώνοντας ένα αεροσκάφος μας, δυσφημεί την ταυτότητα και το γόητρο του ΝΑΤΟ».

Για να καταλήξει: «Είτε αναγράφεται είτε όχι, το γεγονός ότι κερδίσαμε το 1922 δεν μπορεί να αλλάξει».

Ερντογάν: «Ένα ΝΑΤΟ χωρίς Τουρκία είναι αδιανόητο – Η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία»

Με το ΝΑΤΟ και την σχέση του με την Ελλάδα τα… έβαλε νωρίτερα και ο Ερντογάν, που συνεχίζει σε καθημερινή βάση τις επιθέσεις και τα υποτιμητικά σχόλια για τη χώρα μας.

Ενοχλημένος από τη στάση που κρατά το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα,…