Η Τουρκία γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα σε περίπτωση πολέμου με την Ελλάδα και δεν έχει τη στήριξη της Δύσης, επισημαίνουν σε συνέντευξή τους ο υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος και ο αντιστράτηγος Ανδρέας Πενταράς.

Για την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία μίλησαν ο υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος και ο αντιστράτηγος Ανδρέας Πενταράς.

Διαστρεβλώνει τα πάντα

Ο κ. Φενέκος ανέφερε αρχικά ότι η Ελλάδα άρχισε να στοχεύει σωστά στα θέματα διεθνοποίησης και σε όργανα όπως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δείτε ακόμα – Παρέμβαση-φωτιά: Η Τουρκία δεν τολμά να επιτεθεί σε Ελλάδα και Κύπρο εκτός εάν της το επιτρέψουμε

«Αντιλαμβάνεται η Τουρκία ότι αν εισακουστούν τα αιτήματα της Ελλάδας τότε θα χάσει πολλά από τα επιχειρήματά της. Προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα πάντα, να αντιστρέψει τα πάντα, να φανεί απειλούμενη, θύμα και ότι η Ελλάδα προκαλεί» τόνισε, μιλώντας στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα.

Σημείωσε ότι η Τουρκία συντηρεί μια πολεμική ρητορική που όμως στο πεδίο δεν επιβεβαιώνεται με αντίστοιχες κινήσεις: «Αυτό το επίπεδο υπερβολής κάνει κακό στον Ερντογάν γιατί τον ταυτίζουν με τη ρητορική Πούτιν, με αποτέλεσμα να χάνει τα επιχειρήματά του».

Ο κ. Φενέκος ανέφερε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να προκαλέσει ένα αντίστοιχο επεισόδιο σε μικρονησίδες ή να αξιοποιήσει το Αμπντούλ Χαμίτ Χαν σε περιοχές γύρω από την Κύπρο ή νότια του Καστελόριζου.

Να προλαμβάνει μικρά επεισόδια

Επισήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να προλαμβάνει τα μικρά επεισόδια γιατί αν δημιουργηθούν τετελεσμένα τότε είναι δύσκολα στη διαχείρισή τους: «Εάν υπάρξει μεγάλος πόλεμος τότε δεν θα συμφέρει κανέναν και θα προσπαθήσουν οι δυτικοί σύμμαχοι να μειώσουν το επεισόδιο».

Από την πλευρά του ο υποστράτηγος Ανδρέας Πενταράς, μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε ότι συμφωνεί με τον κ. Φενέκο: «Αυτή η ρητορική παραφροσύνης της Τουρκίας δεν γίνεται μόνο για εσωτερική κατανάλωση αλλά είναι…