«Αν έχεις το κουράγιο, πήγαινε αν τολμάς αδερφέ» προκάλεσε τον Ερντογάν ο Κιλιτσντάρογλου

Να σταματήσει τα λόγια και να κάνει πράξεις καλεί τον  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η αντιπολίτευση της χώρας, που επιχειρεί να κινηθεί σε ακόμα πιο επιθετικούς τόνους από τον πρόεδρο της Τουρκίας, εντείνοντας τη ρητορική εναντίον της Ελλάδας.

Μετά τη Μεράλ Ακσενέρ, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επικεφαλής του CHP, σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική του ομάδα, προκάλεσε ξανά τον Ερντογάν «αν τολμά να πάει να πάρει τα νησιά».

Διαβάστε επίσης: Ο «πόλεμος» στη ρητορική της Τουρκίας παγιώνεται και ανησυχεί τους διπλωμάτες

Οι υψηλοί τόνοι εναντίον της Ελλάδας που υιοθετούνται και από την αντιπολίτευση, καθιστούν μία «αναδίπλωση» Ερντογάν ιδιαίτερα δύσκολη έως αδύνατη αφού το πλαίσιο που ο ίδιος δημιούργησε είναι ασφυκτικό.

Εμείς δεν λέμε κάνουμε, διαμηνύει ο Κιλιτσντάρογλου

«Δεν είμαστε σαν αυτούς, όχι κύριε, ερχόμαστε αμέσως. «Μπορεί να έρθω το πρωί… κλπ.». Τι είπε ο Ετζεβίτ; Ο στρατιωτικός προσγειώθηκε, ήρθε στην πόρτα του πρωθυπουργού και είπε «ο στρατός μας είναι τώρα στην Κύπρο». Είχε τελειώσει» είπε χαρακτηριστικά ο Κιλιτσντάρογλου.

Και συνέχισε αναφερόμενος στα νησιά λέγοντας: «όταν κατελήφθησαν αυτά τα νησιά, είπα 50 φορές ότι καταλαμβάνονται, όλα αυτά γίνονται κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης. Σιώπησαν».

Ο Ερντογάν προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα

Συνέδεσε δε τις απειλές Ερντογάν με την αλλαγή ατζέντας λόγω της οικονομίας. Όπως ανέφερε ο Κιλιτσντάρογλου «τώρα η οικονομία είναι στην ατζέντα, το έθνος είναι σε άθλια κατάσταση, και κάθεται εκεί και λέει «Θα έρθω, θα έρθω ένα βράδυ, θα έρθω αύριο το πρωί», να σου στείλουν πρόσκληση; Αν έχεις το κουράγιο, πήγαινε αν τολμάς αδερφέ, δεν κάνουμε δουλειά με το μπράβο, δεν είναι τρόπος να διοικήσεις κράτος έτσι».

Μπαμπατζάν: Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά

Επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε και ο άλλοτε συνεργάτης του Ερντογάν και σήμερα αντίπαλος τους, Αλί Μπαμπατζάν,…