Η καχυποψία στις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με την κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα χάσμα που με τα ως τώρα δεδομένα φαντάζει πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο να γεφυρωθεί.

Η υπόθεση των υποκλοπών έχει δημιουργήσει μια βαθιά διαιρετική τομή στο πολιτικό σύστημα και καθώς φαίνεται αυτή η διαιρετική τομή δύσκολα θα ξεπεραστεί τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές.

Διαχωριστική γραμμή

Σε ακόμα μια ψηφοφορία στη Βουλή που έχει φόντο τις υποκλοπές αυτή η διαχωριστική γραμμή εκφράστηκε χωρίς αστερίσκους. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις αλλαγές στην ΕΥΠ το απέδειξε περίτρανα. Ψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση το καταψήφισε εξαπολύοντας σφοδρά πυρά για κυβερνητική απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων.

  • Διαβάστε επίσης «Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, πεθαίνει»: «Ατυχής στιγμή» διευκρινίζει ο Πέτσας – Παραίτηση ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το κυριότερο μέχρι στιγμής πολιτικό αποτέλεσμα από αυτή την υπόθεση είναι το γεγονός ότι η καχυποψία στις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με την κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα χάσμα που με τα ως τώρα δεδομένα φαντάζει πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο να γεφυρωθεί.

Με τις δυνάμεις της Αριστεράς έτσι κι αλλιώς οι σχέσεις της ΝΔ αυτή την τριετία δεν ήταν ποτέ καλές. Το αντίθετο θα έλεγε κανείς. Όμως το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που είχε συνδράμει στη δημιουργία του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου μέχρι το 2019, πλέον βρίσκεται απέναντι στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ενοχλείται από την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ

Είναι χαρακτηριστικές οι σημερινές τοποθετήσεις τόσο του Κώστα Σκανδαλίδη όσο και του Μιχάλη Κατρίνη στη Βουλή. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη συζήτηση για την ΕΥΠ χαρακτήρισε παρωδία τη διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές στηλιτεύοντας την άρνηση της ΝΔ να δεχτεί τη λίστα μαρτύρων που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αλλά και τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να κρυφτεί πίσω από το απόρρητο. Πάραλληλα μίλησε για…