Με δύο βραβεύσεις για την Κρήτη ολοκληρώθηκε η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «World Travel Market 2022» του Λονδίνου, ενώ ακολούθησε μία ακόμα βράβευση από το παλαιότερο ταξιδιωτικό περιοδικό της Βρετανίας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης δόθηκαν τα βραβεία Greek Travel Awards, σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε ο ΕΟΤ και για τα οποία είχε ψηφίσει η βρετανική τουριστική αγορά, από τα οποία η Κρήτη απέσπασε δύο: το βραβείο «Best Beach Destination» για το νησί συνολικά, που παρέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου, καθώς και το βραβείο «Best Gastronomy» που κέρδισε η Π.Ε. Χανίων και παρέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

Επίσης, σε άλλη εκδήλωση που οργανώθηκε στον Πύργο του Λονδίνου από το παλαιότερο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Wanderlust, απονεμήθηκαν τα βραβεία του ομώνυμου οργανισμού. Η Κρήτη απέσπασε το βραβείο του τρίτου περισσότερο επιθυμητού νησιού της Ευρώπης, βραβείο το οποίο παρέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου.

Διαβάστε ακόμα: Η Αθήνα κορυφαίος πολιτιστικός προορισμός για το 2022 στα World Travel Awards

Η τουριστική έκθεση του Λονδίνου αποτελεί ετήσιο σημείο συνάντησης των εκπροσώπων της διεθνούς τουριστικής αγοράς και η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκε με περίπτερο υψηλής αισθητικής (με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ) δίπλα στον εκθεσιακό χώρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Αποτέλεσε δε τόπο εμπορικών συναντήσεων των Κρητών επιχειρηματιών με τους συνεργάτες τους της βρετανικής αλλά και της διεθνούς τουριστικής αγοράς. Πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις που είχαν ζητήσει φορείς του εξωτερικού με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των διοργανωτών.

Το περίπτερο της Κρήτης επισκέφτηκαν ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ