Ο κ. Τσίπρας ξανακάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων ενώ τον χαρακτήρισε πρωθυπουργό των υποκλοπών

«Την δυσπιστία του ελληνικού λαού την έχετε δεδομένη και θα μετατραπεί σε ψήφος αλλαγής και απαλλαγής», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  να καταθέσει πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έσωσε καμία απάντηση στο πόσοι και ποιοι παρακολουθούνταν.

«Πότε ενημερωθήκατε από τον ανιψιό σας και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ για την επισύνδεση Ανδρουλάκη; Εάν θέλετε να μιλήσω ακριβολογώντας ο κ. Γεραπετρίτης δεν μίλησε στην επιτροπή έκανε τον «ψόφιο κοριό», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, αποφεύγοντας όπως είπε να του απαντήσει να γνώριζε ή δεν γνώριζε.

Μάλιστα αναρωτήθηκε αν ο κ. Ανδρουλάκης συμμετέχει σε περιπτώσεις κατασκοπείας ή υβριδικού πολέμου. «Και μας κουνάτε το δάχτυλο και μιλάτε για κυβίστηση» είπε και πρόσθεσε «η ομιλία σας δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα. Δεν είναι ασφαλείς κανείς μας όταν λέτε ότι κανείς δεν εξαιρείται. Ενόσω διεξάγεται αυτή η συζήτηση παρενέβη εκ νέου ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και κατέθεσε τη νομική του άποψη. Κι επειδή με ρωτήσατε σας απαντώ ότι με αυτή τη νομική άποψη συμφωνεί κάθε δημοκρατικός πολίτης».

Αποκάλεσε τον πρωθυπουργό προβλέψιμο και τόνισε ότι στις παρεμβάσεις που έκανε με τοξικότητα αναφέρθηκε στα τρολ του διαδικτύου. «Αναφερθήκατε σε Πανούση, Βαρουφάκη, Βαλαβάνη. Όλοι έκαναν δήλωση όσο εσείς μιλούσατε και είπαν ότι δεν τους παρακολουθούσαν. Όλα αυτά δείχνουν τον πανικό σας. Είστε σε πανικό και δεν το κρύβετε. Δεν θα κρυφτείτε πίσω από δήθεν καταγγελίες. Αν έχετε σοβαρή καταγγελία για την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση να την πάτε στον εισαγγελέα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Θα είχε έστω και ένα στοιχείο ο κ. Μητσοτάκης που ενοχοποιεί την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα το…