«Η κάλπη η οποία θα καθορίσει τους κυβερνητικούς σχηματισμούς που θα κυβερνήσουν τη χώρα την επόμενη τετραετία θα είναι οι δεύτερες κάλπες»

Ο χρόνος μπορεί να γιατρέψει πολλά, μπορεί και όχι, ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ερώτημα αν οι υποκλοπές και ειδικότερα η παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ έκαψαν το σενάριο κυβερνητικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Οι δεύτερες κάλπες

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 επανέλαβε ότι «δεν πιστεύω στην απλή αναλογική» χαρακτηρίζοντας το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα διεξαχθούν οι επικείμενες εκλογές ως «βόμβα αστάθειας στα θεμέλια της χώρας», εμμένοντας ουσιαστικά στη θέση του για διενέργεια δεύτερων εκλογών με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

  • Διαβάστε επίσης Μητσοτάκης: Όχι σε πρόωρες εκλογές – Δεν θα συρθώ σε εξελίξεις από επαγγελματίες εκβιαστές
  • Διαβάστε επίσης ΣΥΡΙΖΑ: Αξιοθρήνητο να εκλιπαρεί για πρόταση μομφής ο Μητσοτάκης – Να απαντήσει αν οι 33 παρακολουθούνταν

«Έχω πει πολλές φορές και το επαναλαμβάνω και σε σας, ότι ο στόχος μας είναι μια αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση, όχι μονοκομματική» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα εν πολλοίς θα μας υποδείξει τις όποιες δυνατότητες συνεργασίας».

«Αλλά θα επαναλάβω ότι για εμένα η κάλπη η οποία θα καθορίσει τους κυβερνητικούς σχηματισμούς που θα κυβερνήσουν τη χώρα την επόμενη τετραετία, αν θα είμαστε μόνοι μας δηλαδή -εφόσον κερδίσουμε τις εκλογές- ή αν θα χρειαστεί να συμμαχήσουμε με άλλο κόμμα, θα είναι οι δεύτερες κάλπες, κ. Χατζηνικολάου, και όχι οι πρώτες. Διότι οι πρώτες, πολύ απλά, γίνονται με ένα εκλογικό σύστημα το οποίο από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Προσδοκία

Στο ερώτημα «με ποιον θα συνεργαστείτε;» ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Αφήστε αυτό να μας το υποδείξει ο ελληνικός λαός, αν και εκτιμώ, κ. Χατζηνικολάου, κι αυτή είναι η προσδοκία μου, αυτός θα είναι ο στόχος μας και…