Ο κ. Ρουμπάτης διαψεύδει συγκεκριμένες διαρροές για το περιεχόμενο της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή.

Για «ρεσιτάλ παραπληροφόρησης» κάνει λόγο ο Γιάννης Ρουμπάτης, αναφερόμενος στις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τα όσα υποστήριξε στην κατάθεσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το θέμα των υποκλοπών.

Ο κ. Ρουμπάτης, που κατέθεσε με την ιδιότητα του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, διαψεύδει κατηγορηματικά ορισμένα δημοσιεύματα του Τύπου, που τον έφεραν να καταθέτει πως «με έκπληξη« διαπίστωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, «αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα, τον προήγαγε σε υφυπουργό», γεγονός που τον «ανάγκασε» – όπως περιγράφουν δημοσιεύματα – να σταματήσει την παρακολούθησή του «λίγες ημέρες νωρίτερα».

Διαβάστε επίσης: Λιακούλη: Η κατάθεση Ρουμπάτη επιβεβαιώνει ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη δεν ήταν νόμιμη

«Ευαίσθητα για τη χώρα γεγονότα»

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ο Γιάννης Ρουμπάτης υπογραμμίζει στη δήλωσή του πως πρόκειται για μία κατάθεση, «η οποία θα έπρεπε να είναι μυστική», αλλά «διαρρέεται πλαστογραφημένη» – όπως τονίζει – «στη δημοσιότητα».

«Όσοι το έπραξαν, δεν έχουν ιδέα για το ποσο ευαίσθητα είναι για τη χώρα κάποια γεγονότα», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ.

Η δήλωση του Γιάννη Ρουμπάτη

Με έκπληξη και θλίψη παρακολουθώ το ρεσιτάλ παραπληροφόρησης στο οποίο επιδίδονται τις τελευταίες ώρες άγνωστοι σε εμένα κύκλοι, οι οποίοι διακινούν χαλκευμένα – δήθεν – αποσπάσματα της σημερινής κατάθεσής μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κατέθεσα ότι «με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας, αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα, τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα».

Αυτό που είπα είναι ότι ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016, μου είπε να προχωρήσω κανονικά και αν χρειαστεί, να στείλω τα…