Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να παραδέχτηκε ότι παρακολουθείτο ο Στέργιος Πιτσιόρλας, ενώ στον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, φέρεται να κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή πως του είχε πει απλά ότι πρόκειται για έναν «τεχνοκράτη»…

Την παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα από την ΕΥΠ φέρεται να παραδέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Ρουμπάτης, καταθέτοντας ενώπιον των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Ο διοικητής της ΕΥΠ την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να είπε ότι ο τότε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και διορισμένος από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, Στέργιος Πιτσιόρλας, διαπραγματευόταν την πώληση μιας τεράστιας έκτασης εθνικού εδάφους σε ξένες εταιρείες, που σχετίζονταν με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και την οικογένεια Άσαντ.

Διαβάστε επίσης: Πιτσιόρλας: Με παρακολουθούσαν οι δικοί μου άνθρωποι

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, ο κ. Ρουμπάτης, για να τεκμηριώσει τους λόγους της παρακολούθησης Πιτσιόρλα, παρουσίασε στα μέλη της Εξεταστικής, έναν χάρτη της υπό εκποίησης έκτασης, ενώ φέρεται να αποκάλυψε και τα ονόματα των τότε υποψήφιων επενδυτών.

«Ο Τσίπρας δεν γνώριζε όνομα»

Οι διαρροές από την συνεδρίαση της Επιτροπής αναφέρουν ότι ο Γιάννης Ρουμπάτης φέρεται να κατέθεσε πως είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για επισύνδεση στο τηλέφωνο «κάποιου τεχνοκράτη», χωρίς να του πει για ποιον επρόκειτο, και πως ο τότε πρωθυπουργός του ζήτησε να συνεχίζει την έρευνα και, εφόσον προκύψουν στοιχεία, να τα στείλει στην Δικαιοσύνη.

Μάλιστα, ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να είπε ότι έστειλε το φάκελο στην Δικαιοσύνη, χωρίς να ολοκληρώσει την έρευνα όμως, επειδή ο κ. Πιτσιόρλας προήχθη από πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σε υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιο για τις επενδύσεις, με αποτέλεσμα η ΕΥΠ να σταματήσει την επισύνδεση 15 ημέρες μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων.

Για την υπόθεση Ανδρουλάκη

Ο Γιάννης Ρουμπάτης, κληθείς…