Σε υψηλούς τόνους οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή για τις υποκλοπές.

Μία «δυνατή» πρόγευση της «πολεμικού» κλίματος που αναμένεται να κυριαρχήσει τους επόμενους μήνες και μέχρι τις εκλογές, πήραμε από την σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση των υποκλοπών.

Κάνοντας ξανά αυτοκριτική για την υπόθεση Ανδρουλάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στη νομιμότητα της παρακολούθησης του τηλεφώνου του και από το βήμα της Βουλής, διαμηνύοντας παράλληλα ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Διαβάστε επίσης: Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης δεν απάντησε γιατί με παρακολουθούν – Ραντεβού στην εξεταστική

Παράκεντρα μας άκουγαν με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι υπήρξε και ο ίδιος θύμα συνακροάσεων, την εποχή που ήταν εν δυνάμει πρωθυπουργός, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθω και εγώ ποια παράκεντρα μας άκουγαν τότε, με τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό».

«Υποδέχτηκα με αυτοκριτική τη νόμιμη επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως όταν την πληροφορήθηκε δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι ήταν λάθος και απάντησε με αλλαγές σε πρόσωπα και με προτάσεις για πρόσθετες εγγυήσεις ασφάλειας.

Αξιοσημείωτο είναι, μάλιστα, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, επιμένοντας στη νομιμότητα της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, παρά το πολιτικά λανθασμένο της ενέργειας αυτής, όπως είπε, και απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη, κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη, εάν εξακολουθεί να αμφισβητεί το νόμιμο της επισύνδεσης του τηλεφώνου του, να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

«Ο κ. Ανδρουλάκης να προσφύγει σε ελληνικά ή σε ευρωπαϊκά δικαστήρια, αν πιστεύει ότι η επισύνδεση αυτή ήταν παράνομη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πέντε πρώην υπουργοί σας έχουν καταγγείλει παρακολουθήσεις»

Ο πρωθυπουργός πέρασε στην αντεπίθεση σε ό,τι αφορά τις υποκλοπές και κατονομάζοντας τους πρώην υπουργούς του…