Τι δήλωσαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου

«Δυναμική», χαρακτηρίζεται «η παρουσία των ευρωβουλευτών της ΝΔ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση για τα συστήματα παρακολούθησης και το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator στην Ελλάδα», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Νοσηρά φαινόμενα

Η κυρία Ασημακοπούλου, «αφού κατέστησε σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό παρακολούθησης, επισήμανε ότι κακόβουλες δυνάμεις και εχθροί της Ελλάδας και του πρωθυπουργού της Κυριάκου Μητσοτάκη, διαστρεβλώνουν και μπλέκουν έναν μύθο με την αλήθεια, για να αποσταθεροποιήσουν την Ελλάδα και να επωφεληθούν στις επερχόμενες εκλογές του 2023». Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο ελληνικός λαός θα διαχωρίσει τον μύθο από την αλήθεια και περιμένω από αυτό το σώμα να κάνει το ίδιο».

  • Διαβάστε επίσης Νίκος Ανδρουλάκης: «Στόχος τους ήταν η αυτονομία του ΠΑΣΟΚ»

Στη συνέχεια, η Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, στην παρέμβασή της, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας, με κράτος δικαίου και φιλελεύθερη δημοκρατική κυβέρνηση και τόνισε «πως τα κακόβουλα λογισμικά είναι νοσηρά φαινόμενα, που θίγουν θεμελιώδη δικαιώματα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης».

Σύμφωνα πάντοτε με τη σχετική ανακοίνωση, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης «υπενθύμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση, αφού άνοιξε τη Βουλή των Ελλήνων το καλοκαίρι, κίνησε άμεσα όλες τις εθνικές διαδικασίες, εκκίνησε τη διαδικασία Εξεταστικής Επιτροπής και κύρωσε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα προσθέσει δικλείδες ασφαλείας, ενώ έκανε ξεκάθαρο πως η Ελλάδα είναι μία ισχυρή και ευνομούμενη δημοκρατία».

Τέλος, στην παρέμβαση της, η Μαρία Σπυράκη, «εξήγησε ότι το πρόβλημα της χρήσης των κακόβουλων λογισμικών είναι πανευρωπαϊκό και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει νομοθετική…