Η κατάθεση του κ. Κοντολέοντα ξεκίνησε λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα ενώ είχε προηγηθεί η πολύωρη κατάθεση του Γ. Ρουμπάτη

Με την κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα συνεχίζει τις εργασίες της εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές.

Απόρρητο

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η κατάθεση του κ. Κοντολέοντα ξεκίνησε λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα και διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών και με την διαδικασία της πλήρους μυστικότητας.

Νωρίτερα κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης. Η κατάθεσή του ήταν πολύωρη, ενώ σε δήλωσή του με αφορμή τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν για το περιεχόμενο της κατάθεσής του έκανε λόγο για ρεσιτάλ παραπληροφόρησης.

  • Διαβάστε επίσης Πέτσας: Ζητώ συγγνώμη για τη φράση μου πως «όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, πεθαίνει»

«Αυτό το οποίο επιβεβαιώθηκε σήμερα είναι ότι το απόρρητο (εν. από μάρτυρα) δεν μπορεί να αντιταχθεί ενώπιον της Βουλής, είτε της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, είτε της Εξεταστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα του κ. Ανδρουλάκη. Και τούτο αποδείχθηκε και με βάση την ίδια την γνώμη που εξέφρασε ο κ. Ρουμπάτης, αλλά και με το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Ρουμπάτης δεν το επικαλέστηκε σε κανένα σημείο της δική του τοποθέτησης» δήλωσε νωρίτερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε:

«Περιμένουμε να δούμε, εάν ο κ. Κοντολέων θα επιμείνει στην κυβερνητική γραμμή περί απορρήτου ή θα αναγκαστεί να αποκαλύψει τους, δήθεν, λόγους εθνικής ασφάλειας που του επέβαλαν να παρακολουθήσει  δημοσιογράφους, πολιτικούς και συγκεκριμένα τον κ. Κουκάκη και τον κ. Ανδρουλάκη και δεν ξέρουμε πόσους άλλους καθώς υπάρχει και η υπόθεση Σπίρτζη, η οποία είναι ήδη ανοικτή και ο κ. Σπίρτζης φαίνεται ότι παρακολουθήθηκε με το κακόβουλο λογισμικό Pretador, που χρησιμοποιήθηκε και στις περιπτώσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη».

«Επιβεβαιώθηκε και μάλιστα με τρόπο πανηγυρικό ότι η…