Θέμα ωρών το οριστικό deal Παναθηναϊκού – Σπόρτινγκ για τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο. Στο τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις των πράσινων για την έλευση μέσου, ο Γιοβάνοβιτς αποφασίζει για το αν θα έρθει δεύτερος. Δεν αποκλείεται κίνηση για κεντρικό αμυντικό.

Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον το θέμα του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου και της πώλησής του στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Ο ίδιος ο παίκτης τα έχει βρει εδώ και μέρες με τους Πορτογάλους,, ενώ οι «πράσινοι» Ελλάδας και Πορτογαλίας είναι πια μια ανάσα από το οριστικό deal.

Το μόνο που απομένει είναι να τα βρουν και στο ποσοστό μεταπώλησης, με τον Παναθηναϊκό να έχει ζητήσει 20-25%, την Σπόρτινγκ να προσφέρει κοντά στο 15%, αλλά τη διαφορά να μην είναι ικανή για να χαλάσει τη μεταγραφή.

Όπως αναφέρεται και στην Πορτογαλία, Παναθηναϊκός και Σπόρτινγκ αναμένεται να φτάσουν σε οριστικό deal ακόμα και μέσα στις επόμενες ώρες, με τον παίκτη να ταξιδεύει στη Λισαβόνα για εξετάσεις, υπογραφές και ανακοινώσεις.

Διαβάστε επίσης: Τα κόλπα του Μπερνάρντ μπροστά από την Ακρόπολη (vid)

Η αποχώρηση του Αλεξανδρόπουλου βάζει τον Παναθηναϊκό σε διαδικασία αναζήτησης δύο ποδοσφαιριστών πλέον για τη μεσαία γραμμή. Οι «πράσινοι» έτσι κι αλλιώς ήταν σε συζητήσεις για την απόκτηση ενός χαφ, που θα έπαιρνε ρόλο εναλλακτικής λύσης του Τσέριν, αλλά τώρα είναι αναγκασμένοι να δουν και για αντί – Αλεξανδρόπουλο.

Θα πρέπει όμως να σημειώσουμε κάτι πολύ σημαντικό. Ο Γιοβάνοβιτς δεν είναι προπονητής που θα κάνει μεταγραφές για την… ποσότητα. Δηλαδή να πάρει παίκτες που να μην είναι σίγουρος για εκείνους, μονάχα για να έχει έξτρα λύσεις. Γι’ αυτό και το δεδομένο είναι πως οι «πράσινοι» θα πάρουν έναν χαφ που θα αγωνίζεται στο «6» και στο «8» και ο προπονητής θα είναι εκείνος που θα κρίνει αν αξίζει τον κόπο να πάει η ομάδα και σε δεύτερη επιλογή.

Αν δεν είναι βέβαιος πως ο παίκτης που θα έρθει θα βοηθήσει την ομάδα, τότε θα πάει σε μία επιλογή. Και θα αφορά ποδοσφαιριστή που θα…