Με ιδιαίτερη επιθετικότητα σχολίασε το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης τις δηλώσεις Πέτσα για την ακρίβεια και τον επερχόμενο δύσκολο ενεργειακά χειμώνα

Με τη διευκρίνιση πως πρόκειται για «ατυχή στιγμή» επανήλθε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις της αντιπολίτευσης και το σάλο που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη φράση του ενόψει του δύσκολου ενεργειακά χειμώνα πως «όποιος αρνείται να προσαρμοστεί πεθαίνει».

«Για όνομα του Θεού»

Παράλληλα ο Στέλιος Πέτσας κάνει λόγο για διαστρέβλωση και μικροκομματική εκμετάλλευση αυτής της δήλωσης. Ειδικότερα ο κ. Πέτσας υποστηρίζει ότι υπήρξε αποσπασματική προβολή μιας φράσης του που διαστρεβλώνει την αλήθεια.

  • Διαβάστε επίσης EE: Στις 30 Σεπτεμβρίου η συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας
  • Διαβάστε επίσης Πέτσας: Κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ για το «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει»

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σχετικά με τα όσα είπε στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση σύμφωνα με την οποία: «Παρά το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να απομονώσει μια φράση μιας συνέντευξης προκειμένου να δημιουργήσει σκόπιμα εντυπώσεις, η συγκεκριμένη ήταν μια ατυχής στιγμή καθώς έδωσε πράγματι τη δυνατότητα διαστρέβλωσης και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

»Σε κάθε περίπτωση, η αποσπασματική προβολή της φράσης μου διαστρεβλώνει την αλήθεια. Είναι προφανές ότι αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση.

»Επομένως σε καμία περίπτωση η φράση αυτή δεν αφορούσε τις δαπάνες θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα. Για όνομα του Θεού».

Ηλιόπουλος: Ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για το χειμώνα

Είχαν προηγηθεί σφοδρά πυρά από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης που σχολίασαν…