Όλοι το έχουμε πει, «Ποιος έχει χρόνο να ασκηθεί όταν είσαι…» απλώς συμπλήρωσε το κενό: εργαζόμενος γονέας, εργαζόμενος σε βάρδιες, άνθρωπος που κάνει δύο δουλειές, που φροντίζει τους γονείς του, τα παιδιά του και μερικά κατοικίδια, κάποιος που δεν έχει χρόνο να δει μία σειρά για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Δεν είσαι μόνο εσύ που προσπαθείς να καταλάβεις πώς να εντάξεις την άσκηση στη μέρα σου.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δοκιμάσει τα πάντα. Και μάλλον καταλήγουμε σε ένα κοινό συμπέρασμα: πρέπει να βρεις χρόνο μέσα στη μέρα σου να εντάξεις έστω ένα μισάωρο άσκησης.

Κι εδώ έρχεται μια συμβουλή: Δοκίμασε να προσθέσεις μερικές δραστηριότητες επιπλέον κατά τη διάρκεια της ημέρας και της εβδομάδας για να διατηρήσεις το σώμα σου σε κίνηση. Μόνο μερικά επιπλέον λεπτά κίνησης αρκούν, για αρχή.

Ακολουθούν 10 τρόποι για να κινηθείς περισσότερο κατά τη διάρκεια της καθημερινότητας

1. Πάρε τις σκάλες
Ξέρω, κλισέ συμβουλή. Το έχεις ακούσει χιλιάδες φορές. Ωστόσο, το να πας με τις σκάλες αντί για το ασανσέρ βελτιώνει τον καρδιακό σου ρυθμό, βοηθά στην ισορροπία και ενισχύει τη δύναμη των κάτω άκρων. Εάν έχεις διάθεση και λίγα λεπτά ακόμα, μπορείς ακόμη και να κάνεις μερικές διατάσεις στα πέλματά σου στο τελευταίο σκαλοπάτι. 

2. Πρότεινε μία συνάντηση σε περίπατο
Εάν δουλεύεις από το σπίτι προγραμμάτισε μια βόλτα κατά τη διάρκεια μιας κλήσης.

Αν δεν χρειάζεσαι τον υπολογιστή σου για αυτή τη συνάντηση, βάλε τα ακουστικά σου, το τηλέφωνό στην τσέπη σου και λύσε τα προβλήματα του κόσμου σε μια βόλτα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βάλεις ένα περίπατο στη μέρα σου χωρίς να διακόψεις από τη δουλειά κι ένα υπέροχο διάλλειμα από τους τέσσερις τοίχους του γραφείου.

Αλλά ακόμα κι αν πηγαίνεις στο γραφείο, μπορείς να προτείνεις στον συνεργάτη σου να κάνετε τη συνάντηση σας περπατώντας. Ένας περίπατος θα ενισχύει το δέσιμο της ομάδας και ίσως να σας εμπνεύσει για καλύτερες ιδέες. Έρευνες…