Είμαστε 2 χρόνια και κάτι με την πανδημία του Covid-19 να είναι μέσα στην ζωή μας, και παρατηρείται πως η πλειοψηφία των ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διαγνωστεί θετικοί τουλάχιστον μια φορά, ενώ πολλοί έχουν υπάρξει θετικοί περισσότερες φορές.

Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που δεν κόλλησαν ποτέ, οι «Never Covid» ή «Novids» – οι άνθρωποι που παρά την υψηλή έκθεση τους στον ιό, δεν βγήκαν ποτέ θετικοί.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να αιτιολογήσουν και να κατανοήσουν γιατί συμβαίνει αυτό, τρέφοντας ελπίδες πως θα ανακαλύψουν αυτούς τους προστατευτικούς παράγοντες που κάνουν τους ανθρώπους να μην αρρωσταίνουν, με απώτερο σκοπό το μελλοντικό όφελος των υπολοίπων.

Κάποιοι βασικοί παράγοντες που έχουν ξεχωρίσει με βάση τους οποίους οι “Novids” «αποφεύγουν» τον Covid είναι οι εξής:

  • Γενετική σύνθεση
  • Εμβολιασμός
  • Παίρνοντας προφυλάξεις όπως η απόσταση και η χρήση μάσκας
  • Η δυνατότητα για τηλεργασία

«Υπάρχουν πιθανώς πολλές διαφορετικές εξηγήσεις. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι ο εμβολιασμός», δήλωσε η Dr Erica Johnson στο Heathline, επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στο Maryland, η οποία προεδρεύει του Συμβουλίου Λοιμωδών Νοσημάτων του Αμερικανικού Συμβουλίου Εσωτερικής Ιατρικής.

«Η ηλικία, ο χρόνος και ο τύπος της ανοσολογικής απόκρισης, είτε εκτεθείτε πριν είτε μετά τον εμβολιασμό, χρόνιες ασθένειες… όλα αυτά εμπλέκονται στην ανοσολογική απόκριση ενός ατόμου.»

«Μερικοί άνθρωποι ήταν πιο πιστοί στα μέτρα περιορισμού, όπως ο εμβολιασμός και η ενίσχυση, η χρήση μάσκας, η κοινωνική απόσταση και η αποφυγή του πλήθους, η εργασία εξ αποστάσεως και η αποφυγή ταξιδιών και τοποθεσιών που αυξάνουν τον κίνδυνο», δήλωσε ο David Souleles, MPH, διευθυντής του Covid-19 Response. στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Irvine και διευθυντής του MPH Program & Practice στο UCI Program in Public Health.

«Όλα αυτά τα μέτρα λειτουργούν για να μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης και, όταν συνδυαστούν μαζί, μπορούν να παρέχουν σημαντική προστασία έναντι της…